RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Facerape» – er det greit?


PÅ FACEBOOK: 18-åringene Stian Nyborg og Daniel Kristiansen mener det er ulike grader av alvorlighet ved «Faceraping», men er ikke fremmede for at slike handlinger burde straffes.
PÅ FACEBOOK: 18-åringene Stian Nyborg og Daniel Kristiansen mener det er ulike grader av alvorlighet ved «Faceraping», men er ikke fremmede for at slike handlinger burde straffes. Foto: Foto: Truls Naas
Er det egentlig en grense på hvor alvorlig en «Facerape» kan være?

LAMBERTSETER: «Facerape» er et uttrykk som brukes når noen går inn på en annens Facebook-konto og skriver frekke, kleine eller morsomme statusoppdateringer uten at eieren selv vet om det.– Grensen på en såkalt «Facerape» går når noen skriver noe personlig, eller gjør noe som hemmer vedkommende eller andre på en måte, er Stian Nyborg (18) og Daniel Kristiansen (18) begge enige i.

– Personlige ting er uakseptabelt!

Det er kun Daniel Kristiansen som har opplevd en «Facerape», og har av den grunn en annen oppfatning enn Stian.

– Facebook-profilen er privat, så det er teit at andre skal gå inn på den for å gjøre masse tull, mener Daniel.

Daniel

Stian er ikke har blitt utsatt for dette. Han mener det som oftest ikke er alvorlige «Faceraper» som skjer.

– Jeg har ikke blitt «Facerapet». Jeg mener det er som oftest morsomme og tullete «Faceraper».

Selv om de har forskjellige meninger, er begge enige om at grensen går ett sted.

– Grensen for hva man kan gjøre, er når det går på personlige ting, sier de i munnen på hverandre. For eksempel når du tuller med kjæreste, familie eller jobb, legger Stian til.

– Det bør straffes

29. mai 2012 skrev barnevakten.no om en 15 år gammel gutt fra Sverige som ble anmeldt for «Facerape». De sier også at det er en straffbar handling i Sverige.

Stian og Daniel mener det også burde være en straff for dette i Norge. Begge mener at det er i drøyeste laget, men om det skal bedre seg, bør det settes en straff for alvorligheten av «Facerape».

Stian

– Det er en god idé. Om man vet man får en straff, så vil man være forsiktig med det man utfører, sier Stian.

Daniel mener man alltid skal tenke over hva man gjør og skriver på en annens profil. Han mener også at det burde gis en straff avhengig av det man har utført.

– Det kommer helt an på hvordan «Facerapen» er. Er den veldig alvorlig, burde det utøves en hardere straff enn om man gjør en liten en.

– Pass godt på profilen din!

Daniel er utsatt for «Facerape», og han har beskyttet sin profil ekstra godt, slik at det ikke skal skje igjen. Stian har gjort det samme.

– Pass godt på profilen din. Lag et passord som er krevende, men som du husker. Aldri gå fra PC-en din med Facebook åpen for andre, avslutter 18-åringene fra Lambertseter.

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere