RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fadder for skogen


Brobyggere: I dobbelt forstand bygger Lusetjern-elever bro mellom skolen sin og nærmiløjøet. Dette er innfallsporten til miljøskogen deres. Foto: Arne Vidar Jenssen
Brobyggere: I dobbelt forstand bygger Lusetjern-elever bro mellom skolen sin og nærmiløjøet. Dette er innfallsporten til miljøskogen deres. Foto: Arne Vidar Jenssen
I juni fortalte Nordstrands Blad om miljø- engasjementet på Lusetjern skole. Nå viderefører de sitt arbeid i egen skog.

Holmlia: Ingen viser så stort engasjement som barn bare de får spennede ting å drive med.

Det fikk vi erfare med elever på Lusetjern skole da de sist uke forlot klasserommene og dro til sin egen miljø-skog for å rydde.

– Still opp - nå skal vi gå til skogen!

1.-klassingene vet hva lærer Gro Randby mener, for tur til miljø-skogen vet de er gøy.

Denne dagen står rydding på programmet.

Ser på utviklingen

– Vi har blinket ut vår egen skog som vi skal følge på flere måter, forklarer Tom Arild Skavelund Johansen.

–Her har det vært fylling i sin tid, så det ligger mye i bakken. Dette skal undersøkes, og så skal vi se hva som har skjedd. Noe har råtnet, mens andre ting bare blir liggende.

Inngang

Ivrige elever har byttet sløydsalen med uteaktivitet. De bygger bro over et fuktig parti. Skolen har noen rullestolbrukere, og med broen kan de også komme seg inn i miljøskogen. Stedet skal merkes som Lusetjern skoles miljøskog.

Rydding

Etter en snau times arbeid med rydding, har kvisthauger vokst seg store. Noen steder er ikke en pinne å se. Verre er det når buesag skal i bruk for å kutte vanskelige kvister og stammer. Den kan være lei å dra. Men er mang innstilt på å få til noe, så går det.

Samarbeid

Nå er ikke skolen alene om å sette istand dette området.

– Søndre Aas gård stiller med hest og kjerre for å kjøre bort, og fra kommunen har vi fått containere til alt søppelet. Og noe penger hard et kommet fra «Skolesekken», forteller læreren.

Da Nordstrands Blad besøkte Lusetjern i juni, konkluderte elevene med at de hadde en miljø-skole. Det de nå holder på med i skogen sin, bare forsterker det inntrykket. Og når de har fått ferdig sin lille skog ned mot parsellhagene, skulle det ikke forundre mye om de ikke tar for seg et nytt sted. Det er nok av områder å ta vare på.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere