*Nettavisen* Nyheter.

Faderullan for en kveld!

Faderullan endte opp som den store vinneren under årets dekknavnkåring. Foto: Tinus Bjørgo

2012-høydepunktet for russen sto for tur da ROK og Kavai inviterte til den årlige dekknavnskåringen. Profilerte DJs, samt 1500 ungdommer, bidro til å sette partyfaktoren i taket. Faderullan ente opp som den store vinneren, med to av tre priser.

Klikk på bildet for å forstørre.

I år kunne man lokke med Basto som det største trekkplasteret. Foto: Tinus Bjørgo

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: FOTO: Tinus Bjørgo

ROCKEFELLER: I år, som i fjor, samlet russen seg i Oslo for å være med på kåringen onsdag.

Flere gjeve priser skulle deles ut, priser i form av navn og låt. Spente ungdom sto foran scenen i håpet om at akkurat deres buss skulle ropes opp.

LES OGSÅ: Ridiculousness 2013 - dekknavn


I flere år har dekknavn vært et must for alle som har buss, et såkalt covername for det bussen egentlig skal hete.

Man slipper dekknavn i tiden før russetiden og kommer med det virkelige navnet når russetiden starter.

Basto som trekkplaster

Dekknavnkåringen har hatt tradisjon å dra inn store navn til sin årlige fest. Avicii, Dada Life og Dex Carrington er bare noen av de store navnene som har vært på festen tidligere.

I år kunne man lokke med Basto som det største trekkplastere, i tillegg til Jonas ”Shablo” Benyoub, John Moss, I-Robot og Tom Moroca.

Publikumsprisen var den første prisen som skulle deles ut, her var det ingen som var ansett som favoritter. Stemmene hadde kommet kun via Sms, dette var folkets pris.

Gutta på Faderullan ble de som kunne ta med seg prisen hjem til Nordstrand. Narco Polo fikk prisen for årets sang, noe som ikke kom som noe stor overraskelse.

Nordstrand ganger to!

Da kveldens siste pris skulle deles ut, steg også spenningen inne på Rockefeller. Juryens kriterier la vekt på både logo, hva som ligger bak navnet og ikke minst om selve navnet fenger.

Flæklypa tok årets 3.plass, mens morsomme Pappa 2014 stakk av med 2.plassen.

Det var til stor jubel da 1.plassen ble lest opp og Faderullan kunne krone seg som årets dekknavn og hente kvelden andre pris på bare noen minutter.

- Vi er nok unike i landet når det kommer til sikkerhet

Selv om det var rundt 1500 russ som tok turen i går, mener Mats Bache Flymo, at det oppsto svært lite krangling og slåssing før, under og etter festen. Han jobber i ROK og syns festen gikk veldig bra for seg.

- To litt vel voldsomme slosskamper hvor vaktene måtte bryte inn og noe mindre knuffeepisoder når man tenker over hvor mange det har vært her.

Han mener at ROK er unike i Norge i forhold til å ta sine forhåndsregler til eventuelle disputter.

- Når det kommer til forhåndsregler på sånt er nok vi unike i landet. Bortsett fra dette med vakter så har vi mange tiltak som settes i bruk. Busser som har ''utmerket seg'' kan bli kalt inn på møter både før, under og etter treff.

– Dette er mer en ting som skjer under like før/under russetiden, men dersom det hadde vært nødvendig før DOD hadde vi gjort det.

LES OGSÅ: Snekkerbuksa er på vei ut

LES OGSÅ: Russefest endte i masseslagsmål

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag