*Nettavisen* Nyheter.

Færre og færre på «sosialen»

Etter finanskrisen strømmet det på med folk til NAV St. Hanshaugen. Nå har kontoret gjennomført en snuoperasjon for å få ned tallene. Foto: Foto: Arkiv

Det er ikke ofte du får gladnyheter om NAV i mediene. Her kommer en fra NAV St. Hanshaugen.

ST. HANSHAUGEN: NAV St. Hanshaugen må nemlig sies å være på rett vei når det gjelder målet om å få ned antall sosialklienter i bydelen:
Etter en rekke tiltak har tallet sunket med ti prosent - bare siden i fjor.

Satser på ungdomstiltak

Når bydelsutvalget i St. Hanshaugen møtes 31. mai for blant annet å bli orientert om NAV-tiltakene, vil de få vite at antall sosialklienter i 2011 har vært gjennomsnittlig 467. Fjorårstallet var 519.

Del på Facebook

Kontoret har blant annet satset hardt på ungdomsklienter:

Alle ungdommer som har søkt sosialhjelp i publikumsmottaket er blitt kartlagt. I tillegg er det etablert faste gruppeinnkallinger for arbeidsledig ungdom. All ungdom som har fått hjelp, har fått det på betingelse av at de deltar i jobbklubb eller det lokale jobbsenteret.

Kontoret har dessuten prioritert opplæring av ansatte, økt antall ansatte i publikumsmottaket med en stilling og sågar beordret seksjonslederen ut i mottaket for en periode. Blant annet.

Slet med finanskrisen

Bakgrunnen for snuoperasjonen er rett og slett finanskrisen fra høsten 2008 som førte til en voldsom økning i pågangen - spesielt fra arbeidsledig ungdom. Og pågangen var langt større enn budsjettene tilsa.

«NAV St. Hanshaugen har gjennomført en imponerende snuoperasjon» konstaterer bydelsdirektøren i orienteringen til politikerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag