Færre ran i Oslo

Oslopolitiet har i første halvår 2015 fått 35,3 prosent færre anmeldelser av ran enn i samme periode i fjor.

I første halvår kom det inn 222 anmeldelser av ran til Oslo politidistrikt, noe som er 121 færre enn i samme periode i 2014.

De anmeldte ranene omfatter i stor grad personran, ettersom antall ran av butikker, drosjer eller annet er lavt, ifølge halvårsrapporten fra politidistriktet.

Oslo politidistrikt er «særlig fornøyd med at det fortsatt er klar nedgang i den kriminaliteten som rammer mange».

Fornøyd med satsing

Politidistriktet opplyser at de har merket en økning i anmeldelser av familievold og hatkriminalitet, noe som er lovbrudd distriktet ønsker å avdekke flere av.

– Den gode utviklingen har sammenheng med måten Oslo politidistrikt har valgt å organisere innsatsen og forvalte ressursene på, heter det i halvårsrapporten.

Hver politistasjon har minst ett kriminalitetsområde som de svarer for. Blant annet har Stovner politistasjon ansvar for familievold og Manglerud politistasjon for hatkriminalitet.

Anmeldelser for mishandling i familieforhold økte i antall, fra 250 i første halvår i 2014 til 333 i første halvår i år.

Det er i løpet av første halvår 2015 registrert 14 drap/drapsforsøk i Oslo politidistrikt, hvorav åtte drap.

Historisk oppklaring

I første halvår 2015 var oppklaringsprosenten for forbrytelser på 29,8 prosent, mot 26,3 prosent i første halvår i fjor. Dette er en historisk høy oppklaringsprosent, ifølge politidistriktet.

Gjennomsnittlig saksbehandlingstid for oppklarte forbrytelser var 93 dager i første halvår 2015 mot 88 dager i første halvår 2014. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.