RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fag, problemer og leksehjelp

Pedagogisk Vikarsentral leier som regel ut vikarer til arbeidsplasser, nå holder de også pedagogikken i egne lokaler. Tilbudet om leksehjelp slo godt an, i hele byen.

BISLETT:Pedagogisk Vikarsentral (PVS) har startet opp med leksehjelp. For to uker lanserte de aktiviteten, og pågangen har vært stor.

Vi trodde egentlig at elevene kom til å komme med konkrete eksamensforberedelser eller oppgaver relatert til eksamen. Men der tok vi feil. Elevene kommer med alt mulig. Det viser seg at de heller ikke er i gang med skippertak, men at det de trenger hjelp til er vanlig skolearbeid, forteller daglig leder, Eivind Svennar.


Tett oppfølging

Det var søsterselskapet i Tromsø som startet opp med leksehjelpen, avdelingen i Oslo tok til seg dette konseptet.

Vi startet opp fordi vi så at det var stor pågang der og fordi vi har mange vikarer som var interessert i å jobbe som hjelpelærere, forteller Svennar.

Leksehjelpen foregår i PVS' lokaler i Dalsbergstien 16. Som regel varer det i en klokketime, men tiden blir tilpasset til hver enkelt elev.

Leksehjelpen pleier å foregå mellom 17.00 og 21.00, mandag til torsdag. Timene er som regel med en elev av gangen, for at denne enkeltpersonen skal få en tett oppfølging og at fokuset skal holdes på de individuelle behovene, sier den daglige lederen.

Elevene kommer selv med ønsker eller problemstillinger de trenger hjelp til. De kan komme med konkrete oppgaver eller eksamenstrening, eller de kan henvende seg med fag de sliter med.

Man får hjelp til det man ønsker.


Mødrene ringer

Det er både skolen, elevene selv og foreldrene som melder fra om behovet.

Ofte er det mødrene som ringer og sier at datteren eller sønnen trenger litt ekstrahjelp, smiler Svennar og forteller at det er mange som trenger hjelp til realfag og til språkfag.

Mange har inntrykk av at realfag er vanskelig og språk er ofte noe som er vanskelig å klare å lese seg til selv. De fleste merker at det er lettere når de får praktiser selv, sier Svennar.

Han tror at PVS sin styrke er kvalitet, alle vikarene er kvalitetssikret.

Vi tilbyr brede fagområder. Virkarene i dette firmaet har jo ulike bakgrunner. Dessuten er dette et tilbud til hele vårt spekter, ettersom vi har vikarer fra alle pedagogiske utdanninger. Det er kanskje mest ungdomsskolene og videregående skoler som benytter seg av tilbudet, men vi tar imot alle, sier Svennar.

De fleste av hjelpelærerne er unge og spreke, med litt tak i, fortelles det på PVS. Noe Svennar tror er med på å øke leselysten og motivasjonen.

For mer informasjon, se www.vikarsentralen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere