Fager pinsefeiring i Maridalen

Med spesialbakt nattverdsbrød og hesteskoing til kirkekaffen. Gudstjenester i Maridalen er ikke som andre gudstjenester.

Maridalen: Andre pinsedag kom med sol og varme over ruinene etter Margaretakirken i Maridalen. Mange hadde funnet veien til Øvre Kirkeby og prostigudstjeneste med blant andre professor Berge Furre, som i sin preken spurte om det er plass for Gud i oljenasjonen Norge. Et raskt blikk over antallet i forsamlingen ga vel egentlig et svar på dette.
- Veldig inspirerende og flott på alle vis med drøye fire hundre mennesker til gudstjenesten. Det at så mange søker gudsord på en slik dag er fantastisk både for kirken og dalen, sa en veldig godt fornøyd kappelan Fredrik Ulseth som for øvrig for anledningen hadde bakt spesielle nattverdsbrød egnet for vindforhold som kan oppstå under friluftsgudstjenester.
- De tynne kjeksoblatene vi bruker til vanlig under nattverden kan rett og slett lett bli tatt av vinden ved gudstjenester utendørs, forklarte kappelan Ulseth med et smil. Han kunne også kunne røpe at han hadde hatt honning i deigen slik at de hjemmebakte nattverdsbrødene ikke skulle smule.

Maridalen Bygdetun


Kirkekaffen ble avholt på Maridalen Bygdetun med noe for enhver smak. Her var et lite marked, hovslager Ivar Bakke demonstrete skoing av hest og kunstneren Frances Dodman viste akvareller og smykker på Hønsehuset. Tradisjonen tro ble det servert vafler og kaffe, pølser og saft.
- I år var det publikumsrekord. Det gikk med hele 80 liter skaukaffe, 43,6 liter vaffelrøre og 120 pølser, informerte sekretæren i Maridalen Bygdetun, Gerd Enger Jacobsen. Dessuten ble årets Hesteskokastemester kåret. I år gikk Ragnhild Hovd fra Grefsen av med seieren i den prestisjefylte konkurransen. Nå er bare å legge seg i hardtrening til neste år.
Maridalen Bygdetun mottok nylig en bevilgning fra Norsk Kulturråd på kr. 30.000 til rehabilitering av møkkakjelleren på Øvre Kirkeby gård for tilrettelegging av utstillingslokale. Gamle hestekjøretøy, vogner og mer blir snart å se når den driftige dugnadsgjengen i Maridalen Bygdetun blir ferdig med også dette prosjektet. Dessuten har de nye forpakterne på Øvre Kirkeby overdratt vedskjulet i Bryggerhusbygningen til stiftelsen Maridalen Bygdetun, her planlegges varmestue.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.