RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagerborg ferdig som videregående


BLIR UNGDOMSSKOLE: Fagmiljøene på Fagerborg flyttes til nye skoler. Inn på Fagerborg kommer 450 ungdomsskoleelever.
BLIR UNGDOMSSKOLE: Fagmiljøene på Fagerborg flyttes til nye skoler. Inn på Fagerborg kommer 450 ungdomsskoleelever. Foto: ARKIVFOTO
Fagerborg blir omgjort til ungdomsskole, mens dagens videregående splittes opp og flyttes til Ullevålsveien og Blindern-området.

ST. HANSHAUGEN: Slik blir det i alle fall dersom Utdanningsetaten får det som den vil.

I forslaget til skolebehovsplan, som legges frem på fredag, blir det foreslått å gjøre om dagens Fagerborg videregående til en ren ungdomsskole med fem paralleller og 450 elever. Skolen er planlagt å kunne ta imot ungdomsskoleelever fra 2015.

LES OGSÅ: Slik blir Oslo-skolen de neste ti årene

Del på Facebook

Dans til Ullevålsveien

Dagens Fagerborg blir splittet opp mellom to nye, spesialiserte videregående skoler.

Danselinja på Fagerborg skal innlemmes i en nyetablert Kunst- og håndverksskole i Ullevålsveien, i lokalene der Kunsthøyskolen tidligere holdt til.

Den nye skolen vil bli et senter for estetikk og utøvende kunstformer med dans, musikk, studiespesialisering med formgivningsfag samt design og håndverksfag.

– Å bringe disse fagene sammen vil kunne bidra til å skape inspirasjon og utvikle et slagkraftig fagmiljø. Den nye skolen vil bygge på lange tradisjoner og bringe ny stolthet til fagene. Det etableres også et kompetansesenter for «små» håndverksfag, sier utdanningsbyråd Torger Ødegaard.

Samarbeid med UiO

Linjene for studiespesialisering skal inn i en helt ny kombinert ungdoms- og videregående skole, planlagt i området Blindern/Forskningsparken/Sogn. Denne vil ta imot elever fra Berg vgs. på Ullevål, som skal gjøres om til barneskole. Den nye skolen skal bli et akademisk sentrum og inngå i et unikt nettverk mot forskningsmiljøene på Universitetet og i Forskningsparken på Blindern, som åpner for faglig samarbeid på akademisk nivå.

KUNSTSKOLE: Her i Ullevålsveien er en ny spesialisert videregående skole for kunstfag planlagt. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere