RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Organistene i Fagerborg kirke, som står bak orgelfestivalen i hele november i Fagerborg kirke.
Organistene i Fagerborg kirke, som står bak orgelfestivalen i hele november i Fagerborg kirke.

Fagerborg orgelfestival i gang

I november 2007 ble Fagerborg kirkes nye Goll-orgel innviet og feiret med stor festival og mange konserter med musikere fra inn- og utland. Ett år senere er Fagerborgs orgel blitt et av de mest ettertraktede orglene i Norge, med overstrømmende omtale fra både utøvere og tilhørere.

Med det nye instrument som utgangspunkt har Fagerborg Orgelfestival som hovedmål å vise orgelets mangfold og spennvidde. Dette vil komme til syne gjennom både tradisjonelle konserter og gudstjenester der orgelet får utfolde seg på alle tenkelige måter samt i mer eksperimentelle og uvante sammenhenger og kombinasjoner.

Blant årets høydepunkter er filmkonsert (Carl Th. Dreyers stumfilm Jeanne dArc fra 1928 til orgelimprovisasjon), orgel og slagverk-konsert, og orgelet brukt som symfonisk instrument. I tillegg blir det flere korkonserter, bl.a. skal to nye vokalensembler se dagens lys Fagerborg Festivalkor skal fremføre Händels Messias, og det blir debutkonsert for VOKAL 8 som skal urframføre et nytt verk av Kjell Mørk Karlsen.

- Vi er svært glade og stolte over å kunne presentere to internasjonalt meget anerkjente organister: tyske Arvid Gast (7. nov.) og ikke minst domorganist i Notre Dame i Paris, Olivier Latry (28. nov.) kanskje verdens fremste organist i dag, sier arrangørene i en pressemelding.

Fagerborg Orgelfestival er støttet av Norsk kulturråd og Fagerborg menighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere