RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er byråd for eldre, Aud Kvalbein (KrF) som til slutt skal avgjøre om Fagerborghjemmet og Romsås sykehjem skal privatiseres.
Det er byråd for eldre, Aud Kvalbein (KrF) som til slutt skal avgjøre om Fagerborghjemmet og Romsås sykehjem skal privatiseres. Foto: Arkivfoto

Fagerborghjemmet og Romsås sykehjem kan bli private

Sykehjemsetaten vil la private drifte to av byens sykehjem.

OSLO: Forslaget kommer som en følge av et politisk vedtak om å konkurranseutsette sykehjem i Oslo.

Nå foreslår derfor Sykehjemsetaten at Fagerborghjemmet og Romsås sykehjem skal overtas av private leverandører.

LES OGSÅ: Sykehjem ansetter tenåringer

Lover kvalitet

– Sykehjemsetaten vil fortsatt ha oppfølgingsansvaret overfor en ny drifter. Kvaliteten og innholdet i tilbudet til pasientene opprettholdes. Det forutsettes at sykehjemmene også etter overdragelse drives etter gjeldende lover, retningslinjer og føringer, står det i en melding på etatens hjemmesider.

Det er i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2012 at det ble vedtatt å konkurranseutsette til sammen åtte sykehjem i perioden 2012-2014.

Etaten fikk i vedtaket mandat til å anbefale hvilke sykehjem som skal vurderes konkurranseutsatt. Ettter at etaten nå har kommet med sine anbefalinger er det opp til byråd for eldre, Aud Kvalbein (KrF) å avgjøre hvilke sykehjem som til slutt skal driftes av private.

LES OGSÅ: Oppfordrer rulleskibrukere og syklister til å ligge midt i veien

Prioriterer brukere, pårørende og ansatte

Sykehjemsetaten har informert berørte parter på de to sykehjemmene om den videre prosessen. Informasjon til brukere, pårørende og ansatte er her prioritert, i følge etaten.

Prosessen med å konkurranseutsette to nye sykehjem vil starte dersom forslaget blir vedtatt av byråden. Private driftere vil tidligst overta driften vinteren 2015.

LES OGSÅ: Se opp for ape med krutt i!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere