*Nettavisen* Nyheter.

Fagerborgrevyen besøker helvete

Bli med på en oppkvikkende og lattervekkende reise i årets Fagerborgrevy, "inferno". Til tross for at vandaler har gjort sitt for å dempe stemningen.

$PHOTOHEADER_ON$FAGERBORG:$PHOTOHEADER_OFF$ Konseptet er dødsriket, Peer har havnet i koma og kommer til forgården til helvete, sier revysjef Mathias Meiddel. I dødsriket vandrer han rundt, og her blir han nødt til å se tilbake på alle livets synder.

Hele revyen er en rettssak, skyter medrevysjef Ulrikke Dreyer inn. Hun røper også at det blir en happy ending til slutt. De to revysjefene ser ikke bort ifra at instruktørene kan ha vært lettere inspirert av nasjonaleposet Peer Gynt. Det blir nok likevel ingen ibsenske replikker å hente i årets Fagerborgrevy 2007, med den treffende tittelen "Inferno". Siden 15. desember har det blitt snekret, malt, sydd og jobbet hardt av nærmere 200 involverte elever.

Vi har jobbet mye i romjulen, sier Mathias. Alt har dessverre ikke gått på skinner denne gangen, fordi en uventet hendelse la en demper på den gode stemningen.


Sabotasje

Det var tredje juledag at noen brøt seg inn i gymsalen og sølte cola utover miksebordet, sier en irritert Mathias. Sabotasjen har kostet skolerevyen nærmere 150.000 kroner, og gir neste års revy en hard start.

Det er skikkelig surt, sier Ulrikke. Synderen er foreløpig ikke blitt avslørt, og revysjefene har vanskelig for å tenke seg hvem som kan ha begått ugjerningen.

Jeg skjønner ikke at noen vil ødelegge for det som skal være noe positivt, sier Mathias. Selv om det er kjent at konkurransen er beinhard mellom de ulike skolene om å ha den beste revyen, tror ikke revysjefene at man kan snakke om sabotasje gjennomført av elever fra andre skoler. Den uheldige hendelsen har likevel på ingen måte godt utover kvaliteten på revyen, fastslår revysjefene. Etter å ha blitt kåret som fjorårets beste revy av Aftenposten, er ikke revysjefene noe særlig fornøyde med årets mer moderate karakter, et terningkast fire.

Vi har fått kjempemange gode tilbakemeldinger, så vi bryr oss ikke om hva en anmelder måtte mene, sier Ulrikke. Hun innrømmer likevel at det er litt surt at de ikke fikk en bedre karakter, for billettsalget har vært merkbart dårligere sammenliknet med fjoråret.


Samhold

Det som er fint med årets revy, er at begge instruktørene er tidligere Fagerborg-elever, sier Mathias. Revysjefene forteller om et levende og engasjerende skolemiljø, hvor revy ofte er trekkplasteret for mange elever. Miljøet blir tydelig bedre når alle jobber sammen på tvers av klassetrinn og linjer med revy.

Vi har en høy kvalitet på revyen, og vi utnytter de linjene som vi har på skolen, sier Mathias. Med egne profesjonelle dansere i de fleste numrene skiller Fagerborgrevyen seg ut.

Skal dere se noen andre revyer selv?

Tenkte jeg skulle få med meg Handelsgym og Ullern, sier Mathias. Lokalavisens journalist får klar beskjed om at det ikke er noen planer om å få med seg Nissenrevyen. Rivalismen lever fortsatt videre!

Har du lyst på en god latter må du komme og se Fagerborgrevyen 2007, sier Mathias overbevisende.

Revyen spilles torsdag og fredag klokka 19.30, og siste forestilling er på lørdag klokka 17.00. Billetter koster 100 kroner, og kan bestilles på telefon 45 44 43 39.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.