*Nettavisen* Nyheter.

Fagforbundet ber om flytte-stopp

Sykehusansatte protesterte til ingen nytte i fjor. Vedtaket som da ble gjort, danner nå grunnlag for forslaget om nedleggelse. Arkivfoto

I et åpent brev ber Fagforbundet politikerne om å stoppe flyttingen av pasienter vekk fra Aker sykehus.

AKER SYKEHUS: I forrige uke aksjonerte Ap, SV og Krf mot nedleggelse av Aker sykehus. Nå ber Fagforbundet om handling.

– Enda bedre er det om dere sørger for å påvirke deres representanter i styret for Helse Sør-Øst RHF til å reversere vedtaket fra desember 2008, skriver Fagforbundet.

Vedtak ga kroken på døra

Med vedtaket om å flytte 160.000 pasienter fra Follo og Bydel Alna til Akershus universitetssykehus (Ahus) i 2010, mister Aker pasientgrunnlaget.

Forslaget om nedleggelse er en direkte konsekvens av dette.

– Under hele perioden med Hovedstadsprosessen pekte Fagforbundet Oslo på det uheldige i at en så stor andel av befolkningen i Oslo skulle få sitt sykehustilbud utenfor byens grenser. Vi ga videre sterkt uttrykk for at det ville få dramatiske konsekvenser for Oslosykehusene, mest sannsynlig for Aker. Vi talte dessverre for døve ører, og vedtaket om overføring til Ahus ble fattet, skriver Fagforbundet.

Bekymret for pasientene

Fagforbundet uttrykker stor bekymring for hvorvidt Ahus er i stand til å ta imot flyttestrømmen fra Aker.

Nå viser Fagforbundet til at både Ap, SV og Krf er representert i styret i Helse Sør-Øst RHF, og dermed har anledning til å bidra til å reversere vedtaket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.