RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fakkeltog mot terror

Sju år gamle Sakaria Hussain holdt appell da Islamsk Råd arrangerte fakkeltog til minne om ofrene etter terrorangrepet på en skole i Peshawar.
Sju år gamle Sakaria Hussain holdt appell da Islamsk Råd arrangerte fakkeltog til minne om ofrene etter terrorangrepet på en skole i Peshawar. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Med fakler, plakater og norske flagg trosset norskpakistanere snøværet i Oslo sentrum for å minnes ofrene for terrorangrepet i Peshawar i Pakistan sist uke.

Islamsk Råd sto bak fakkeltoget, og i tillegg til en rekke norskpakistanere deltok blant andre utenriksminister Børge Brende (H), kulturminister Thorhild Widvey (H), Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen og Pakistans ambassadør Abdul Hamid.

– Jeg setter stor pris på at du er her i solidaritet med oss, sa Pakistans ambassadør Abdul Hamid da han hilste på Brende før toget marsjerte fra Oslo sentralstasjon til Stortinget.

Sjuåring holdt tale

Blant mange appellanter var sju år gamle Sakaria Hussain. Foran en stor folkemengde ved Stortinget ga han klart uttrykk for sin mening:

– Dere som dreper barn og kaller dere muslimer, har dere kanskje glemt at vår profet var spesielt glad i barn, sa 7-åringen.

Angrepet mot en skole i Peshawar kostet 149 mennesker livet, langt de fleste skolebarn. Den pakistanske fløyen av Taliban sto bak angrepet.

Mange av de fremmøtte bar plakater med påskriften: They went to school and never came back.

I flere av appellene ble det påpekt at et slikt angrep rammer mange flere enn barna i Peshawar.

– Et angrep mot oss alle

– Angrepet er ikke bare et angrep på denne skolen, denne byen eller bare mot Pakistan. Dette er et angrep mot menneskeheten, et angrep mot oss alle, sa utenriksminister Børge Brende og høstet applaus.

– Terror mot barn rammer oss alle. Enten det skjer på en sommerleir i Norge eller i et klasserom i Pakistan. Barn skal være trygge. De skal aldri brukes som mål og middel for andres ondskap, sa kulturminister Thorhild Widvey.

Står sammen

Også Oslos domprost Anne-May Grasaas påpekte at kristne også gjennom jula vil stå sammen med de rammede.

– Det var ikke tilfeldig at det var det var barn som ble rammet. Ofte er kvinner og barn mål for ekstremister og terrorister. Det som er det umistelige for oss mødre og fedre. Det som er det mest dyrebare for søsken. Det som er fremtiden for mange i storfamilien. Vi vil stå sammen med dere i våre kirker. Vi står sammen mot ekstremisme og terror, slo hun fast.

Les også: Gutt (15) forsov seg til skolen - overlevde

Islamsk Råd arrangerer fakkeltog til minne om ofrene etter terrorangrepet på en skole i Peshawar 16. desember 2104.


Utenfor den Pakistanske ambassaden i Oslo la flere ned blomster og tent lys på grunn av massakeren hvor over hundre barn ble drept i et terrorangrep i Peshawar i Pakistan.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere