RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fakta

SVs uttalelse om miljøsatsingen i Groruddalen

Etter møtet med miljøvernministeren hadde Oslo SV sitt representantskapsmøte. Viktigste sak på dagsorden var partiets uttalelse om miljøsatsingen i Groruddalen.
Det var ingen store meningsforskjeller, og det var få endringer i forslaget. Med alt som skjer nå, vil SV forsterke sin innsats i Groruddalen, sier Andreas Behring til Lokalavisen.
Sammen for Groruddalen
Oslo SV vil ha en storsatsing på et bedre miljø, bedre oppvekst-arenaer og vellykket inkludering av minoriteter i Groruddalen. Staten, kommunen og nærmiljøet må sammen gi Groruddalen et løft, og gjøre dalen til et enda bedre sted å bo.
Groruddalen har mange steder betydelige miljøutfordringer som følge av stor biltrafikk. Den eneste løsningen for bedre luftkvalitet og miljø i Groruddalen er en storsatsing på kollektivtransport. Oslo SV vil særlig satse på å utvikle t-banen med nye vogner, flere avganger og oppussing av stasjoner. Det skal utvikles et godt tversgående kollektivtilbud. I tillegg må nødvendige tiltak, slik som miljøfartsgrenser, brukes for å redusere forurensingsplager.
Groruddalens grønne områder trenger å bli tatt bedre vare på og videreutvikles. Oslo SV vil ha et løft for Groruddalens grønne områder og bygge ut turveinettet.
Oslo SV vil at nye Rommen skole skal bli et oppvekstsenter med flerbrukshall, kultur- og badeanlegg. Bjerke videregående skole skal pusses opp og bli et kunnskapssenter i Groruddalen.
Groruddalen skal være et trygt sted å bo, jobbe og vokse opp. Oslo SV vil ha en særskilt satsing på forebyggende tiltak for å hindre kriminalitet, og vil at politiet skal være mer synlig og gripe raskere inn overfor miljøer som skaper utrygghet.
Oslo SV vil ha en storsatsing på inkludering. Oslo SV er svært tilfreds med at regjeringen har bevilget midler til gratis kjernetid for alle 4 og 5. åringer i Stovner bydel, og særskilte midler til prosjekter på skoler med over 25 prosent minoritetsspråklige elever. Dette er en god start og en ny kurs for inkluderingen. Gratis kjernetid må utvides til å gjelde hele Groruddalen.
Oslo SV mener at Groruddals-satsingen i størst mulig grad skal være lokalt forankret. Midlene som staten og kommunen bevilger må styres etter modell fra satsingen i Oslo Indre Øst, hvor bydelene og nærmiljøene har stor påvirkning på hvordan midlene brukes.
Oslo SV er svært tilfreds med regjeringens ambisiøse satsing på Groruddalen, og forutsetter at regjeringen og kommunen raskt blir enige om en lokal forvaltning av groruddalsmidlene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere