Ivar.Brynildsen@dittoslo.no"/>

*Nettavisen* Nyheter.

Falsk hjemmehjelp tok 81-årings smykker

FALSK?: Bildet er kun en illustrasjon. Føttene på bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: CLIPART

Stovner Politistasjon ber eldre være ekstra påpasselige. En falsk hjemmehjelp har vært på ferde igjen.

TROSTERUD:Jourhavende etterforsker, førstebetjent Line Henriksen ved Stovner Politistasjon, forteller om en 81 år gammel kvinne som ble ranet for smykker mandag.

Del på Facebook

– 81-åringen bor i Doktor Dedickens vei på Trosterud. Her ble hun oppsøkt mandag mellom klokken 15.30 og klokken 16. En kvinne insisterte på å få komme inn. Hun fortalte at hun var hjemmehjelper, og at hun hadde med medisiner. 81-åringen lukket opp for henne. Da ble hun skjøvet inn på soverommet med vold, sier Henriksen.

– Mens de to var inne på soverommet har trolig en medhjelper tatt seg inn i leiligheten og gjennomsøkt den på leting etter verdier. En del smykker er forsvunnet, fortsetter Henriksen.

Om dette var en kvinne eller mann er ukjent, ingen vitner har meldt seg så langt.

– Offeret forsøkte å ringe sin sønn via mobiltelefon, da hun skjønte at det dreide seg om en falsk hjemmehjep. Men hun ble fratvunget mobilen, sier henriksen.

81-åringen har forklart at den falske hjemmehjelpen var kledd i smal hvit lue, hvit jakke og hvit bukse med høye støvletter til knærne. Kvinnen var brun i huden, rundt 30 år gammel, og rundt 170 centimeterhøy. Hun hadde pene tenner og sort langt hår. Var kraftig, men ikke tykk.

– Vi tror det kan dreie seg om en østeuropeisk kvinne. Denne saken ligner en del andre saker vi har hatt tidligere der omreisende kriminelle har utgitt seg for å være en del av hjelpeapparatet. Vi ser svært alvorlig på saken, og ber eldre om å være forsiktge, sier Line Henriksen.

Hun vil ta kontakt med vinninsavsnittet på Majorstuen, for å være sikker på at denne saken ses i sammenheng med eventuelle andre saker av samme slag i Oslo de siste dagene eller ukene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.