RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falske =Oslo-selgere

Kjøpere av =Oslo svindles av falske selgere som tar dobbelt pris.

OSLO: – Det er rett og slett lumpent, sier =Oslo-selger Sigrid Riwen.

De siste ukene har kjøpere av gatemagasinet blitt lurt av falske selgere til å betale dobbel pris eller fått en dårlig engelskspråklig kopi. Riwen oppfordrer alle kjøpere til å se etter selgerkort når de kjøper bladene.

– Det er fryktelig synd at disse idiotene skal ødelegge for oss som gjør et ærlig arbeid, forteller Riwen som understreker at et blad aldri koster mer enn 50 kroner.

LES OGSÅ: DELER UT BOLLER

– Kutt ut

Riwen forteller om lange arbeidsdager og frykter de falske selgerne vil ødelegge for de ordinære.

– Jeg vil be dem om å kutte ut det tullet de driver med. Tar de kontakt med =Oslo kan de helt sikkert selge bladene på ærlig vis, legger Riwen til.

Hun frykter også at ryktet til de ekte =Oslo-selgerne kan svekkes, som en følge av dette.

– Mange klarer å holde seg unna kriminalitet og prostitusjon fordi de kan selge bladet. Hvis folk slutter å kjøpe det av oss som er ærlige, kan mange føle seg tvunget til å skaffe penger på andre måter, sier en fortvilet Riwen.

Et hån mot selgerne

Fagansvarlig i =Oslo, Camilla Svingen, forteller at det ikke bare er Riwen som er skuffet.

–Dette er et hån mot alle de vanskeligstilte som forsøker å gjøre en redelig innsats og holde seg unna kriminalitet, forteller Svingen som i likhet med Riwen oppfordrer selgerne til å sjekke prisen på forsiden av bladet.

Falsk kopi

Nrk og Aftenposten meldte i fjor om et plagiat som kaller seg +Oslo og lurer forbigående til å tro de kjøper =Oslo. Dette er fortsatt i salg. Ansvarlig redaktør Anlov P. Mathiesen mener det kan være samme personene bak den siste svindelen.

– Rapporter kan tyde på at det er de samme selgerne som også svindler faste =Oslo-kjøpere med falsk pris. At de rett og slett veksler mellom å selge plagiatet og det ekte magasinet, og i tillegg dobler prisen.

Lurer eldre og svaksynte

Mathiesen forteller at selgerne av +Oslo også har skaffet seg falske selgerkort, slik at det er lett å bli lurt.

– Det er rent bedrageri, og går gjerne utover eldre, svaksynte mennesker eller folk med dårlig tid. Plagiatselgerne har også skaffet seg selgerkort som er en kopi av =Oslo sitt, så det er lett å bli lurt, avslutter Mathiesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere