*Nettavisen* Nyheter.

Familie framstilles for fengsling i hasjsaken i Oslo

Stasjonssjef Kåre Stølen og visepolitimester Roger Andresen (t.h.) under en pressekonferanse om politiaksjonen mot hasjsalg tirsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

En far, en mor og tre sønner framstilles fredag for varetektsfengsling i Oslo tingrett etter politiets storaksjon mot hasjsalg. Fire av dem er siktet for grov narkotikakriminalitet.

03.10.14 13:03

Faren (54) og tre av hans sønner (32 og 29 år gamle) er siktet for grove narkotikaforbrytelser, som har en strafferamme på ti år. Moren (53) er siktet for mildere narkotikaforbrytelser med en strafferamme på to år.

Les også: 18 pågrepet i narkoaksjon i Oslo

Hasjsalg fra leilighet

Faren og to av sønnene ble i 2007 dømt for salg av 85 til 90 kilo hasj fra familiens leilighet på Tøyen i Oslo. Tirsdag ble alle fem pågrepet i politiets storaksjon mot hasjsalg i boligstrøk i Oslo.

At en narkotikaforbrytelse er grov bestemmes ut ifra «hva slags stoff den gjelder, kvantumet og overtredelsens karakter», ifølge straffelovens paragraf 162, annet ledd.

Pågrep 18

Torsdag ble fire menn fengslet i fire uker. To av dem anket på stedet, mens de to andre tok betenkningstid. Alle er siktet for oppbevaring, sending eller overdragelse av narkotika.

Politiet er redd de siktede skal forsøke å påvirke mulige vitner eller på annen måte ødelegge bevis i saken som politiet ennå ikke har kontroll over.

I alt 18 personer ble pågrepet i aksjonen tirsdag.

Aksjonen denne uka er en av de største narkotikaaksjonene i hovedstaden noensinne. Politiet slo til mot mellom 20 og 30 adresser, og aksjonen rettet seg mot gatesalg av hasj i boligområdene i bydelene Tøyen, Kampen og Ensjø.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag