RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ambulansen tok med seg mor, far og barn etter en dramatisk ulykke i Røakrysset fredag formiddag. Foto: fredrik Eckhoff
Ambulansen tok med seg mor, far og barn etter en dramatisk ulykke i Røakrysset fredag formiddag. Foto: fredrik Eckhoff

Familie meid ned av trailer

En trailer som fikk sleng på hengeren sin på vei over Røakrysset, meide ned en familie med barnevogn og kjørte videre. Sjåføren ble senere brakt inn av politiet til avhør.

RØA: Barn og foreldre ble fraktet til sykehus etter ulykken som skjedde rundt kl 10.30 fredag.

Mor (29) og far (35) lå fredag ettermiddag til observasjon med uavklarte hodeskader, får Akersposten.no opplyst fra Ullevål sykehus.

Sjåføren er nå pågrepet, og det vil bli foretatt avhør i løpet av dagen, opplyser operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Bjørn Ølstad, til Akersposten.no.

- Vi hadde opplysninger om bilen, og han ble tatt på en annen adresse han hadde kjørt til, sier Ølstad.

LES OGSÅ: Galtung: – Et under at det ikke skjer flere ulykker

Henger traff familie

- Semitraileren kom kjørende over krysset på Griniveien, sier Morten Gran, som var en av de mange sto og ventet på grønn mann ved 7-Eleven.

- Vi så at hengeren fikk sleng, og en ropte "Pass dere, den treffer oss!" sier Gran.

Flere fikk kastet seg unna, men traileren traff den lille familien med barnevogn.

- Barnevognen ble slengt bortover, og ungen ble kastet flere meter ut av vognen. Heldigvis tror jeg det gikk greit med ungen, sier Gran til Ullern Avis Akersposten.

Spesiell opplevelse

Et annet vitne, Eskild, beskriver hendelsen slik:

- Når du står og venter på grønt i fotgjengerovergangen, og ser en semi med full sladd på hengeren komme rett mot deg - det er en betongvegg like til høyre rett bak der du står - antar du der og da at du vil sette din farge på muren. Dette skjedde heldigvis i begrenset grad, men uheldigvis for de som ble rammet.

- Smellet da kanten på hengeren traff mor sitt hode var svært spesielt å oppleve. Det var heller ikke hyggelig å se far og barnevogn bli dratt med flere meter nedover, hvoretter baby blir kastet ut av vognen, opp i luften og lander(heldigvis) flere meter unna i en brøytekant med snø, fortsetter han videre.

-Og som sagt; sjåføren kjørte videre, vel og merke etter å ha bremset opp en liten stund.

Stakk av

Traileren skal bare ha kjørt videre nedover Grini etter den dramatiske ulykken. Politiet fikk senere sporet opp sjåføren og brakt ham inn til avhør. Det ble også tatt blodprøve av mannen. Det er foreløpig uklart hvorfor sjåføren kjørte videre etter ulykken. Det var flere vitner til ulykken. De skal også avhøres.

Tilstanden stabil

I følge Ullevål sykehus har barnet, en jente på under ett år, lettere skader, og tilstanden er stabil. Barnets mor, en kvinne på 29 år, har uavklarte hodeskader, men også hennes tilstand er stabil. Det samme gjelder barnets far (35).

Både mor og far lå fredag ettermiddag til observasjon på sykehuset.

Blir avhørt

Trailersjåføren vil bli avhørt i løpet av dagen, og det blir også foretatt avhør av vitner, opplyser operasjonsleder Bjørn Ølstad til Akersposten.no.

Han sier at det også vil bli foretatt en promillekontroll, selv om det foreløpig ikke er mistanke om at sjåføren hadde promille. Det er enda ikke klart hvorfor sjåføren kjørte videre.

- Det vil bli fortløpende avhør i løpet av dagen, sier Ølstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere