*Nettavisen* Nyheter.

Familiesenteret i nytt hus

BRED KOMPETANSEN: Bak fra venstre: Bente Braanen, Carina Bergh, Kristin Fløtre, Marianne Lia og Hilde Stølevik. I sofaen sitter (f.v.) Emma Broberg, Inger Olaug Nordstad, Ann Christin Larsen, Mona Bratli og Marianne S.. Lunde. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

I ny lyse lokaler er de ansatte på Familiesenteret klar til å ta imot barn, unge og familier som opplever en vanskelig hverdag.

SØNDRE NORDSTRAND: – Her er det stort og fint og lyst, sier Mona Bratli, enhetsleder ved forebyggende enhet i Søndre Nordstrand når hun tar Nordstrands Blad med på en omvisning i de nye lokalene til Familiesenteret.

– Vi har et stort spekter av fagkompetanse å spille på. Dette er et lavterskeltilbud som man ikke trenger henvisning eller papirer for å komme til. Det er bare å ringe eller sende en mail hvis du strever i hverdagen, sier Mona Bratli.

Familiesenteret startet med tre damer som delte et kontor i det samme bygget i Rosenholmveien. Siden har de vokst gradvis og vært tre år i noen slitne brakker i Ljabruveien før de nå altså er tilbake i Rosenholmveien 4B. De tre damene er blitt til 17.

Les også: - Mange har mye å lære av denne bydelen.

Finner løsning sammen

– Dette er et lavterskeltilbud som satser på å komme tidlig inn. Vi er opptatt av at brukerne «eier» problemet og at vi sammen skal finne løsninger, sier damene.

Familiesenteret jobber med foreldrekurs, forebygging, adferdsvansker, råd og veiledning. I tillegg har de Frisklivssentralen og er base for skolehelsetjenesten.

Familiesenteret får rundt 200 henvendelser i året. Tilbakemeldingene er gode.

– Vi er vel litt inhabile, men vi får mange gode tilbakemeldinger og stadig flere som kommer hit referer til andre som har brukt tilbudet og vært fornøyde, sier de.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.