RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fanger følelser

Søndag hadde Arne Borring og Lillann Magnus vernissage på Galleri Borg. Og kunstnerduoen, de trives i samme rom.

Ullevål: I fjor sommer flyttet Galleri Borg fra første etasje og ned i kjelleren. Og det var nettopp her kunstnerne Borring og Magnus tok i mot sitt publikum søndag.
- Det er et spennende lokale med mange muligheter. Som du ser er jeg glad i farger og de synes jeg kommer godt tilrette, sier hun og flytter litt på to keramiske fat med en gyllen glød.

Lang prosess


Lillann Magnus har en årrekke interessert seg for keramikk, porselen og steingods og har vært tilknyttet Frysja Kunstsenter siden 1970. I tillegg er hun blitt hektet på farger og dekor.
- Jeg er glad i å eksperimentere med farger og teknikker men vet alltid hva jeg er ute etter når jeg begynner. Og det er en betydelig og lang prosess fra begynnelsen med tegninger på papir til det endelige resultatet, sier Magnus og kater blikket på alt fra flisearbeid og skåler til dekorerte dyr og spennende mønstre.
- Det er alltid spennende å stille ut, uansett hvor mange ganger man har gjort det. Men jeg er fornøyd, og det er i hvert fall viktig.

Der det skjer


I andre enden av rommet tar Borring en telefon mens han studerer bildene som fyller veggene. Tidsskjemaer fylt til randen gjorde at han fikk liten mulighet til å bestemme seg for hva han ville ta med seg. Likevel er det en vakker kombinasjon av bilder som skal fange publikums oppmerksomhet.
- Jeg hadde en ti års pause fra malingen etter akademiet, men så tok jeg penselen fatt igjen. Når jeg maler står jeg alltid med motivet foran meg, altså ikke et bilde av det, men selve motivet slik det er. Det mener jeg er essensielt, sier Borring.
For Borring blir oppevelsen av motiv over tid på samme måte som det å bruke tid på å prate med et menneske.
- Et førsteinntrykk kan være noe annet enn det inntrykket man danner seg over tid. Et fotografi er for meg uinteressant i forhold til de følelsene jeg får når jeg står ansikt til ansikt med motivet, forteller han.
Et kunstinteressert ektepar har akkurat kommet inn døren og titter spent rundt seg. Det er tydelig at utstillingen faller i smak.
- Vi har vært på dette galleriet flere ganger og lar oss stadig imponere. I dag kom vi vel mest av alt for å titte, men det kan jo hende vi finner noe spennende, smiler Kari Edvardsen mens hun studerer de keramiske fatene på nært hold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere