*Nettavisen* Nyheter.

Fanget golfglad rømling

Henriette Thiis-Evensen og Daniel Sandén måtte i formiddag ut med kraftfor og grime for å fange den fem år gamle ponnien Leonora som hadde rømt fra sommerbeite og koste seg med kort og tett gress på Grønmo golfbane. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Politiet måtte bruke sivil ekspertise for å få Leonora (5) ut av golfbanen.

GRØNMO/SENTRUM: Politiet fikk først melding om en hest som var på rømmen ved Grønmo golfbane like etter klokken 22.30 i går kveld. Hesten viste seg imidlertid å være en ponni.

Ponnien har siden gresset på ulike steder i og rundt golfbanen, mens de ivrigste golferne trosset regnværet og prøvde å få ballen i hullet under paraplyer og syd-vester.

Kraftfor som lokkemat

Politiet så seg nødt til å kalle ut egen sivil ekspertise i Henriette Thiis-Evensen og Daniel Sandén som begge er sivilt ansatte i rytterkorpset og til daglig tar seg av hestestellet på Rytterkorpsets forlegning ved Akershus festning.

- Vi ble oppringt av operasjonssentralen og dro ut med en bøtte kraftfor og en grime i 10.30, sier Henriette.

De fikk raskt kontroll på den golfglade ponnien og kjørte henne tilbake til stallen ved Akershus festning.

Sommerbeite

Etter hvert fikk de også tak i eieren som kunne fortelle at hesten var den fem år gamle ponnien Leonora som egentlig skulle stå på et sommerbeite like ved.

- Eieren er på ferie i Nord-Norge, men det kommer noen og henter henne her i løpet av dagen, sier Henriette.

Henriette og Daniel får med jevne mellomrom utkallinger til rømte hester og ponnier.

- De er som regel fanget før vi kommer så dette er første gang vi har fanget en rømling. Det vanskeligste er å finne eieren. Denne gangen fikk det heldigvis en lykkelig slutt og endte ikke med hestepølse på E6, sier Henriette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.