Fansen fikk presset ned prisen

BLE HØRT: Klanen er igjen innstilt på å møte opp i hopetall for å støtte Vålerenga i NM-duellen mot Asker.

BLE HØRT: Klanen er igjen innstilt på å møte opp i hopetall for å støtte Vålerenga i NM-duellen mot Asker. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Klanen slipper billigere inn på cupkampen mot Asker.

OSLO: Onsdag møtes Asker og Vålerenga til dyst i cupens 3. runde på Føyka stadion. Vertene ville først at Vålerengas supportere skulle betale 150 kroner for å slippe inn på kamparenaen.

Asker krevde samme pris fra Strømsgodsets supportere da eliteseriens topplag ble slått ut av NM i forrige runde. Forskjellen var at Godset-tilhengerne ble tilbudt tribuneplasser.

Prisene for bortefansen som først ble satt opp av Asker fikk Klanen til å vurdere å se kampen på Bohemen eller Vålerenga Vertshus isteden.

– Der for drøyt å kreve 150 kroner for å stå på en jordvoll. De skjønte at de dreit seg ut, og nå er saken ute av verden for vår del, sier Klanen-talsmann Christian Kjellsen til dittOslo.no.

Saken ble også debattert i siste utgave av Bohemen Live. Se debatten her!

– Kokosfasiliteter

Prisene har vertskapet nå justert ned til 100 kroner for voksne og 50 for barn. Det synes Kjellsen er greit.

– Det er standardpris for sånne kokosfasiliteter som vi ofte møter i cupen, sier Klanen-talsmannen, og konstaterer at han ser fram til å møte opp på kamp i Asker.

– Det eneste som ble litt smågrinete på grunn av dette var Lars Bohinen, og det lever vi helt greit med, tilføyer en humrende Kjellsen.

Asker trenes av tidligere landslagspiller Bohinen, som også har fortid som både spiller og sportslig leder i Vålerenga.

– Dette ble bestemt etter et innspill vi fikk fra Vålerenga-supporterne om prisene. Vi hadde opprinnelig samme prisopplegg som mot Strømsgodset, men da ble bortetilhengerne plassert et annet sted, uttaler daglig leder Arne Knoph i Asker Fotball til dittOslo.no.

LES OGSÅ: Hindret masseslagsmål

Dyrere arrangement

Knoph understreker at 3. rundekampen mot Vålerenga blir dyrere å arrangere for Asker, blant annet på grunn av flere sikkerhetstiltak og leie av vakter. Likevel sier han det ikke er et problem for klubben å senke billettprisene.

– Dette er helt uproblematisk for oss. Vi er opptatt av å ha en god dialog med supporterne, og nå er ting lagt til rette for at alle, sier Knoph, og påpeker at han har hatt mye kontakt med supportergrupper tidligere, blant annet som medieansvarlig i Norsk Toppfotball.

Asker-lederen håper på publikumsrekord på Føyka onsdag. 2074 tilskuere er i skrivende stund rekorden for klubben som kjemper en tett kamp med Vålerenga 2 i toppen av 2. divisjons avdeling 1.

– Vi tar gjerne imot mange flere enn det. Det er vel ingen som egentlig har regnet på hvor mange det er plass til rundt banen her. Svaret på hvor mange som kommer er nok litt væravhengig, er jeg redd, tror Arne Knoph.

LES OGSÅ:

Se målene fra Vålerenga 2 - Nesodden

Seks oslogutter til U21-EM

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.