RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da politiet fant de to mennene sovende bak i bilen de skal ha stjålet fra Abildsø Elektriske, pågrep de dem på stedet.
Da politiet fant de to mennene sovende bak i bilen de skal ha stjålet fra Abildsø Elektriske, pågrep de dem på stedet. Foto: Foto: Stian Karlsen/Maria Schiller Tønnessen, Mediehuset Nettavisen

Fant biltyvene sovende i bilen da han sporet dem opp med GPS

– Da politiet åpnet bakdøra ramlet det ut to stykker, sier Stian Karlsen.

SANDAKER/ OPPSAL: Da Stian Karlsen kom på jobb mandag morgen, stusset han på en rekke ting.

– Døra var ulåst, og litt verktøy var borte. Jeg reagerte ikke veldig på det, men sendte ut en mail og ba den av våre ansatte som hadde lånt det om å levere det tilbake, forteller Karlsen, som er saksbehandler hos Abildsø Elektriske på Oppsal i Oslo, til Nettavisen.

Bakgrunn: Tre biltyver tatt i morgentimene

Da sjefen hans kom på jobb, oppdaget de at også en av firmabilene deres manglet. I tillegg var det tydelig at noen hadde rotet rundt i firmaets lokaler i etasjen over.

–  Det fikk meg til å gå inn på ABAX, som er en elektronisk kjørebok. Alle arbeidsbiler er pålagt å ha det. Systemet viste at bilen hadde kjørt fra lokalene våre kvart på elleve kvelden før, forteller Karlsen.

Oppsøkte bilen

Sporingssystemet kunne videre fortelle at bilen hadde tatt turen opp til en gate på Lindeberg, før den ti minutter senere satte kurs mot Sandakerveien på Torshov.

– GPS-en viste nøyaktig hvor i Sandakerveien bilen sto parkert. Husnummer og til og med hvilken bokstav. Jeg vet at ingen av våre ansatte bor på noen av de to stedene, og derfor satte jeg meg i bilen og dro ned dit.

Nøyaktig der hvor GPS-en mente bilen sto parkert i Sandakerveien, fant Karlsen firmabilen stående kvart på sju mandag morgen.

– Jeg var usikker på hva jeg skulle gjøre, så jeg kontaktet en kamerat av meg som er politi. Han ba meg ringe politiet for sikkerhets skyld, man vet jo aldri.

LES NYHETER FRA DITTOSLO.NO HER

Funnet sovende i bilen

Kort tid senere kom politiet med en patrulje. Og da de åpnet bakdøren på den tilsynelatende tomme kassebilen, fant de synderne.

 

–  Det nærmest ramlet ut to karer. De hadde lagt seg der til å sove, forteller Karlsen, som var vitne til at de to mennene ble arrestert på stedet.

Inne i bilen lå det meste av verktøyet bedriften hadde blitt frastjålet.

– Det lå også rundt 50 kilo mat og masse kredittkort i bilen. Så de har tydeligvis vært rundt en del før dette også, sier Karlsen.

Til tross for litt småbulker og riper i lakken, er Karlsen fornøyd med at de fikk tilbake bilen sin.

– Hadde det ikke vært for sporingssystemet, så hadde vi aldri funnet den. Det er veldig bra at det går an å følge bilen på den måten. Det hadde nok ikke tyvene regnet med.

– Vi hadde tapt haugevis med penger hvis vi ikke hadde funnet fram til bilen og verktøyet.

 

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Dement mann funnet

Våpen og narkotika funnet på Frogner

Syklist alvorlig skadet etter kollisjon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere