RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christopher Eidsvaag er dypt konsentrert når han trener wushu.
Christopher Eidsvaag er dypt konsentrert når han trener wushu.

Fant drømmesporten

Christoper Eidsvaag er en av flere groruddøler som satser hardt på wushu, men det tok tid før 22-åringen ble kjent med den kinesiske kampsporten.

TORSHOV/VESTLI: - Jeg har alltid trent kampsport, og det første jeg startet med var karate. Det var først etter jeg kom fra militæret jeg begynte å trene wushu regelmessig. Jeg har alltid vært fan av kampsport, og wushu kombinerer alle elementene jeg er interessert i, forteller Christopher fra Vestli.

Han er en av flere groruddøler på Mudo Torshov Wushu Team, som er en satsingruppe i den kinesiske kampsporten. Allerede i år håper klubben å være best i Norge, og på sikt vil gjengen hevde seg mer og mer internasjonalt.

EM til våren

Selv om Christopher er blant dem som har kommet lengst - og også fungerer som instruktør for klubben på Sandaker - er det ikke heder og ære som lokker ham mest.

- Nei, jeg har aldri tenkt at jeg kan leve av dette. Det artigste er når jeg merker jeg har god progresjon, sier 22-åringen.

Likevel legger ikke Christopher skjul på at det er morsomt å konkurrere i utlandet.

- Jeg var med i EM i fjor sommer, og skal være med til våren igjen. Jeg forsøkte også å komme til VM i høst, men det viste seg å være vanskelig etter at jeg pådro meg en skade.

Oppvisning

Wushu er som mange andre kampsporter delt opp i kamp og oppvisning. De norske utøverne holder seg stort sett alltid til oppvisningsformen taolu.

- Under der igjen er det mange forskjellige stiler, sier Christopher som blant annet tar i bruk sverd og stokk når han er i aksjon.

Akrobatikk og dans er også brukt i taolu.

- Vi har lyst til å øke interessen og allmennkunnskapen når det gjelder wushu, sier Christopher Eidsvaag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere