*Nettavisen* Nyheter.

Fant glede i multikulturell dugnad

Venninnene Tahira, Alina, Wana, Bisma og Agi (alle 10 år) syntes det var stor stas å få besøk av Rusken. Utstyrt med river og søppelposer ryddet de løv og søppel fra plener og grøftekanter for harde livet. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

På Ammerud lokket søppelplukking, samvær og boller både små og store frem fra gjemselen bak blokkfasadene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ruskengeneral Jan Hauger reiser «land og strand» i Oslo for å lære barn om viktigheten av å holde det rent og pent rundt seg. Tirsdag ble det stor ståhei og glede blant barna da han gjestet ruskenaksjonen på Ammerud. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Klikk på bildet for å forstørre.

Fredrik Winger, Simon Rønneberg, Siv Østlund og Baard Kristiansen, som representerer borettslagene på Ammerud, og Habib Tahir fra Ammerudklubben, med flere, har gått sammen for å engasjere store og små beboere på Ammerud til å bedre sitt eget bomiljø. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

AMMERUD: Når man bor i blokk er det alltid en viss sjanse for at man kan bo der i åresvis uten å bli særlig kjent med sine naboer.

Ifølge sikre kilder var det også en reell nervøsitet knyttet til om det kom til å bli særlig oppslutning omkring ruskenaksjonen til beboerne i borettslagene Ammerudsletta og Ammerudlia 8.mai.

Men tirsdag skulle det vise seg at det bak blokkfasadene yrer av mennesker som ønsker å gjøre nærmiljøet et renere og hyggeligere sted, både for seg selv og andre.

Glad general

Ruskengeneral Jan Hauger var selvsagt ikke vanskelig å be, og stilte gladelig opp i sin karakteristiske gule el-bil for å snakke varmt om søppelrydding til de store og små som hjalp til med å rydde plener og grøftekanter rundt borettslagene på Ammerud.

Og Hauger legger ikke skjul på at han ser dugnadsånden i et større perspektiv enn bare det å gjøre det rent og pent rundt seg.

– Vinteren har vært lang. Det at man kan møtes på våren, ha det hyggelig og sosialt sammen, rydde litt, grille litt, det er en fin måte å tenke integrering på, sier han, mens han deler ut rusken-effekter som frisbeer og drikkeflasker til de ivrige barna.

– Det er veldig hyggelig at vi får engasjert familiene, og spesielt barna. Det er barna vi må jobbe med, neste generasjon, som må tenke at vi skal ha et rent og trivelig nærmiljø. Det er veldig, veldig, hyggelig å se engasjementet, sier Hauger og gliser.

Gledelig overrasket

Fredrik Winger, som er presseansvarlig for initiativtakerne bak den nyoppstartede barne- og ungdomskomiteen til borettslagene på Ammerud, legger ikke skjul på at arragementet gikk over all forventning.

LES OGSÅ: Mobiliserer mot mobbing og vold på Ammerud

– Det er litt overraskende at det kom så mange første gangen vi arrangerer noe. Det er mye unger her og det er vi veldig fornøyd med, sier han.

Winger er også svært fornøyd med at deltakerene er såpass bredt representert i forhold til etnisitet.

– Det er gøy at man kommer ut og møter folk. Folk sitter mye inne og man møter stort sett ellers bare de som har barn på samme alderstrinn. Vi var også litt redd for at bare de «hvite» skulle dukke opp, sier han.

– I det hele tatt fungerte alt veldig godt, legger han til.

Neste arrangement som komiteen arrangerer for å bedre bomiljøet i området blir en stor sommerfest 16.juni.


FLERE SAKER FRA GRORUDDALEN:

Klippet snora til ny Aker-avdeling

Dette er Haugeruds dyreste bolig noen sinne

Kjemper mot mangelfull kube på Rødtvet skole

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.