*Nettavisen* Nyheter.

Fant håndgranat på taket av barnehage

Håndgranaten ble funnet på taket av Kringsjå barnehage. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Politets bombegruppe rykket ut til en barnehage på Kringsjå, etter at det ble funnet en håndgranat på taket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kringsjå barnehage ligger nesten innerst i Olav M. Troviks vei, midt i Kringsjå studentby. Flere barnehager ligger i området. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KRINGSJÅ: Det var NRK Østlandssendingen som meldte om funnet av en håndgranat på taket av en barnehage i Olav M. Troviks vei mandag formiddag.

Håndgranaten ble funnet på taket av Studensamskipnadens barnehage på Kringsjå. Barnehagen ligger i umiddelbar nærhet til barnehagene Sognsvann og Klossen, midt i Kringsjå studentby.

Del på Facebook

Oppdaget av forbipasserende

Politiet ble oppringt av en ansatt ved barnehagen som fortalte om en gjenstand som de trodde kunne være en håndgranat.

– Noen forbipasserende så en gjenstand på taket som minnet om en håndgranat. De varslet de ansatte ved barnehagen, som igjen varslet oss, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Tore Solberg til dittOslo.

Uten sprengstoff

40 barn og 21 voksne ble raskt evakuert og området ble sperret av.

– Vi kom til stedet og fant en ekte håndgranat, men det viste seg fort at det ikke var sprengsstoff i den, sier Solberg.

I følge operasjonslederen gikk hendelsen rolig for seg.

– Det var ingen dramatikk. De fleste på stedet var evakuert av de ansatte ved barnehagen når vi var kommet til stedet, sier han.

Politiet har nå tatt vitneopplysninger, og vil opprette sak.

En håndgranat skal ikke ligge der. Vi etterforsker saken, så kanskje vi kan finne ut hvem det er som har lagt den der, sier Solberg.

Veldig fornøyd med beredskapsrutiner

Direktør i Studentbarnehagene, Mette Margrethe Lie, sier episoden har endt veldig bra.

Politiet ble raskt kontaktet, og når de skulle undersøke stedet ble vi enige om at barna skulle gå over til nabobarnehagen, forklarer hun.

I nabobarnehagen lekte barna og hadde det supert, i følge Lie, som forteller at foreldrene i løpet av veldig kort tid fikk beskjed om det som hendte.

Hvorfor håndgranaten har havnet der har vi ingen formenning om. Men vi er veldig fornøyde med våre rutiner angående beredskap, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.