Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant hverandre på McCartney-skole

OSLOKLAR: Synne Eileen & the Sunbeams er klare for å ta med musikken sin hjem til Norge.
OSLOKLAR: Synne Eileen & the Sunbeams er klare for å ta med musikken sin hjem til Norge. Foto: Foto: Trine Solberg
Quirkpop-bandet Synne Eileen & the Sunbeams har gjort det stort i Liverpool. Nå tar de med seg musikken til Norge.

SLOTTSPARKEN: De er nok mest kjente i England og spesielt i Liverpool der de går på prestisjefylte LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts).

Nå er planen å gjøre det de har gjort i Liverpool, her, og Synne Eileen & The Sunbeams låt "Closet", som handler om søskenkjærlighet, er meldt på Bandwagon.

– Vi har vært heldige å få være med på noen litt større festivaler der borte og har bygget opp en bra nettverk i England. Nå jobber vi med det norske, forteller Synne Eileen, som sammen med sine fem bandkolleger er ferdige på LIPA og snart vender hjem.

SE MUSIKKVIDEOEN TIL CLOSET:

STEM PÅ SYNNE EILEEN & THE SUNBEAMS "CLOSET" HER

Krasjet morens bil

Det er sammen med gitaristene Bendik Johnsrud og Halvor Folstad, bassist Andreas Molde, pianist Marius Rekstad og trommis Runar Nybø at hun spiller sin 60-tallsinspirert quirky pop.

Målet er å spre glede. Og det funker.

På vei til forrige oslokonsert rygget Synne sin mors bil inn i en postkasse, og var smart nok til å vente med å si noe til etter å ha spredd noen glade toner fra scenen.

– Jeg fortalte det fra scenen. "Sorry mamma, jeg skylder deg 1000 kroner. Nå spiller vi neste sang". Da klarte hun ikke å være så sint.

For bare navnet Synne Eileen & the Sunbeams kan få hvem som helst i godt humør. Legg til litt Marit Larsen-aktig gladpop og du har et skikkelig solskinnsband.

Men selv om Synne Elieen konstant smiler og sangene har samme effekten på lytteren, er det ikke bare lys og solstråler det handler om.

I 12-års alderen begynte nemlig Synne å skrive sine første seriøse sanger, men kun for å holde styr på egne tanker i en dagbok, ikke for å vise dem frem.

– Men så tenkte jeg at det kan maskeres bak en litt morsommere overflate, så blir det litt lettere å kommunisere alt det seriøse, forteller hun.

Et eksempel er Yo Dove, You Filthy Bird, som det skal lages musikkvideo til i høst.

– Det er jo en gladsang, men den handler om noe trist. Den handler om en dame som har hatt det vanskelig, men har masse skjulte gaver som folk ikke ser eller anerkjenner.

– Selv om musikken har et blidt og positivt uttrykk, så kan man snakke om seriøse ting. Alt trenger ikke være tull og fjas. Men jeg liker at folk kan tolke litt som de vil. Hvis de mener en sang bare er fjas, og synes det er greit, så er det helt i orden for meg.

LES OGSÅ: Lager gladmusikk mot hverdagsblues

Kom for sent til LIPA

Planen for Synne var i utgangspunktet alt annet enn å studere musikk i Liverpool.

– Jeg tok et friår fra videregående og tenkte jeg skulle studere sosiologi eller noe. Så snakket jeg med en klok dame som sa at det eneste du virkelig brenner for nå er låtskriving og musikk. Dediker noen år til det og se hvordan det går.

Etter å ha lest en artikkel om LIPA i et blad, søkte hun og ble kalt inn til audition.

Hun strøk på musikkteoriprøven, og kom for sent til auditionen, men fikk spille to sanger og kom inn.

På skolen møtte hun resten av bandet og mot slutten av første skoleår, hadde hun fått dem med på å spille musikk sammen med henne.

– Jeg var veldig forfjamsa da, men er veldig glad for at jeg havna i Liverpool nå, forteller Synne, og benytter anledningen til å skryte av sine "sunbeams".

– De har vært utrolig flinke og hjulpet meg med å få frem musikken. Vi er jo først og fremst kompiser. Det er en veldig fin gjeng som jeg har vært så heldig å møte, og det er en veldig fin dynamikk innad i bandet.

– Men vi er også kollegaer og noen ganger kan det være to vanskelige roller å forene, legger Synne, som har måttet teste tålmodigheten i et band med fem gutter, til.

– Jeg har måttet tåle mye, men jeg klarer ikke å være så sjefete. Det er ikke så lett å bli sint på dem, sier hun.

Nå er planen å jobbe hardt frem til jul, før de tar med seg prosjektet hjem til Norge.

– Så får vi bare prøve å få nordmenn til å like oss, sier hun.

LES OGSÅ: Gjorde comeback etter 36 år

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG STEM HER

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!