RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant mystisk fisk ved badeplass


DØD: Denne døde fisken er antagelig ikke en fisk, men et pattedyr, i form av den lille hvalarten nise.
DØD: Denne døde fisken er antagelig ikke en fisk, men et pattedyr, i form av den lille hvalarten nise. Foto: FOTO: PRIVAT
Hva slags fisk er dette, spurte T. Moberg, som fant den ved Bekkensten badeplass. Leserne våre ser ut til å være enige om at den døde fisken fra er en nise.

BEKKENSTEN: Forrige uke spurte vi om noen visste hva slags fisk vår leser T. Moberg fant død ved et utløpsrør ved Bekkensten badeplass.

– Der ligger det en 50-60 cm lang og meget død fisk som antagelig ikke har klart å komme seg tilbake til fjorden, skrev T. Moberg til Nordstrands Blad.– Det må være en nise, de ser ut som små hvaler med den lille finnen sin, jeg så en flokk av dem svømme innover ved Fagerstrand forrige uke, sier Liss Fritsvold.

– Det ser ut som en ung nise, en liten tannhval som er vanlig i norske farvann, sier Frank Huth.

– Dette er ikke et bilde av en fisk, men et pattedyr. Nærmere bestemt nise (Phocoena phocoena). Hvordan denne har endt opp der den ble funnet vet jeg ikke, da den lever i havet. Nise kan imidlertid følge laks/ørret opp i elver i noen tilfeller. Jeg ser at det ser ut som om finnene har blitt skåret av. Noe som kan tyde på fangst og dumping av dyret, sier Randy Gunnar Lange.

HVA TROR DU? Gi oss din mening i kommentarfeltet under saken.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere