RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HILSEN MUNCH: Kortet er signert julaften i 1900 med ønske om en gledelig jul og nyttår. Tegningen er original og viser rittmester Jørgen Henschien til hest.
HILSEN MUNCH: Kortet er signert julaften i 1900 med ønske om en gledelig jul og nyttår. Tegningen er original og viser rittmester Jørgen Henschien til hest. Foto: FOTO: FRANK ALM HAUGEN

Fant original Munch-tegning

Takserer Frank Alm Haugen har igjen funnet en skatt. Denne gangen et originalt julekort som er tegnet og signert av Edvard Munch.

NORDSTRAND: – Det er ikke så veldig ofte at folk finner slike tegninger og illustrasjoner av Edvard Munch. Det finnes lite av denne typen bilder som blir omsatt på auksjon, og de er normalt litt større størrelse enn dette, sier takserer Frank Alm Haugen fra Lambertseter.Han besøkte nylig en familie på Nordstrand som hadde et jule- og nyttårskort som var signert av Munch. Eier av kortet ønsker å være anonym.

– Kortet var gitt til rittmester Jørgen Henschien og hilsenen fra Edvard Munch var skrevet 24 desember 1900, forteller Frank Alm Haugen.

LES OGSÅ:

Fant sinnataggen i klokke

 - Kan kaste nytt lys over landssvikeren Alber Hagelin

Fant Quisling-avhør på avveie

Fant skatt til 40 millioner

Munch bodde på Nordstrand

Dette er omtrent samtidig som Munch malte sine flotte malerier fra Nordstrand som Nordstrands Blad har skrevet om tidligere.

Tegning på kortet er i blekk og er trolig basert på et fotografi av rittmester Henschien (1871-1937) tatt på Akershus festning.

Kortet er 9x13 centimeter og selve illustrasjonen 3,3x3,3 centimeter.

– Dette er en morsom sak og kom som en overraskelse på eierne fordi det er en original av Edvard Munch, fotografiet finnes og at dette er signert og datert 24. desember 1900, sier Haugen.

LES OGSÅ:

Svein Petters midtlivskrise ble VM-deltakelse

Er dette Oslo-ulven?

Kalte eksen «en pervers gris» – fikk juling

Ikke til salgs

Frank Alm Haugen vil ikke spekulere i verdien på illustrasjonen.

– Man skal ikke overdrive hvor unikt dette er, men det er mest grafikk av Munch som selges og få tegninger. Much laget mange typer hilsener og karikaturer, han var jo kunster og tegnet som alle andre kunstenere, sier Haugen.

Håpefulle samlere som ønsker å sikre seg denne «skatten» kan like godt bare gi opp.

– Dette er et familieklenodium og de kommer absolutt ikke til å selge det, sier Frank Alm Haugen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere