RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant pose med fenghetter i skogen sør for Oslo

Politiet på veg for å sikre et mulig bombefunn i Oppegård sent torsdag kveld. Det viste seg å være en pose med fenghetter.
Politiet på veg for å sikre et mulig bombefunn i Oppegård sent torsdag kveld. Det viste seg å være en pose med fenghetter. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En turgåer fant torsdag kveld en pose med fenghetter i et skogsområde mellom Tårnåsen i Oppegård og Prinsdal sør i Oslo.

OSLO SØR: Politiet i Oslo fikk melding om funnet klokken 20.05, rykket ut og konstaterte at det dreide seg om fenghetter, slik turgåeren hadde opplyst. Området ble deretter sperret av, skriver Dagbladet.

Fenghettene bar ifølge politiet preg av å ha ligget ute lenge, og bombegruppen ble tilkalt.

– Bombegruppen vurderte fenghettene som ustabile, tok dem med seg og uskadeliggjorde dem natt til fredag. De ble sprengt, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB fredag morgen.

En fenghette er liten eksplosiv ladning som brukes for å detonere større mengder sprengstoff, enten med lunte, eller elektrisk.

Politiet vil nå opprette en sak for å finne ut hva fenghettene gjorde i skogen.

– Dette vil bli etterforsket. Vi er glade for at de ikke ble funnet av barn, sier operasjonslederen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere