*Nettavisen* Nyheter.

Fant seg selv på Grorud

Låtskriver Haakon Ellingsen har klare aner tilbake til seksti- og syttitallet, og The Beatles har alltid vært det store forbildet. 42-åringen er nå ute med sin fjerde soloskive «The plum album».

Haakon Ellingsen (42) flyttet fra Skøyen til Groruddalen da "kaffe latte-kulturen" tok overhånd. Miljøskiftet resulterte i "The plum album".

GRORUD: Det er så mye jeg liker her oppe. På Grorud får jeg både tid og ro til å fokusere på musikken, sier artisten som i tillegg til låtskrivingen, har både gitar og piano som sin spesialitet.

På Skøyen ble det litt for mye "kaffe latte". Ting som var viktig for andre, var absolutt ikke viktig for meg, forklarer Haakon Ellingsen fra Bærum.

For fire år siden flyttet han til Hallvard Bergvesvei sammen med samboeren.

Positiv anmeldelse

Lokalavisen Groruddalen treffer artisten hjemme på Grorud lørdag formiddag. Det er tydelig at Ellingsen er godt fornøyd med å være ute med sitt fjerde soloalbum.

Men han er ikke oppspilt, bare rolig og tilfreds.

Kaffetrakteren settes på og låtskriveren finner stolt fram Dagens Næringsliv. "Kong Haakon" står det i tittelen på albumanmeldelsen.

Det var en veldig god og positiv anmeldelse, sier artisten nesten litt brydd, før han fortsetter:

Man klarer vel ikke akkurat å deppe etter å ha lest noen sånt lørdag formiddag. Artister som sier de ikke bryr seg om anmeldelser lyver, hevder artisten.

42-åringen debuterte på plate sammen med Lars Lillo-Stenberg og Lars Pedersen i 1993. Trioen gikk under navnet The Last James.

The Beatles

I to og et halvt år har Ellingsen jobbet med "The plum album". Nå er han bare lettet over å endelig være i mål.

Som artist har Ellingsen klare aner tilbake til seksti- og syttitallet med The Beatles som forbilde. Plata som ble sluppet mandag betegnes av låtskriveren selv som et barokk- og kammerpopalbum.

Hva handler egentlig "The plum album" om?

Om gleder i nærmiljøet, men også om fjernere ting. Blant annet om hvordan det kanskje var å leve for 100 år siden og drømmen om noe helt annet, svarer musikeren.

Han titter ut av vinduet og legger til:

Det er en tilfreds plate, den er både litt glad og tilbakelent. "The plum album" handler om at jeg har funnet roen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.