RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fant tonen med Stoltenberg


Jens Stoltenberg (Ap) inviterte syv førstegangsvelgere til partiets valgkampsentral på Youngstorget sist torsdag. Her sammen med Anna Holm Heide (19) fra Makrellbekken.
Jens Stoltenberg (Ap) inviterte syv førstegangsvelgere til partiets valgkampsentral på Youngstorget sist torsdag. Her sammen med Anna Holm Heide (19) fra Makrellbekken.
Anna Holm Heide fra Makrellbekken møtte statsminister Jens Stoltenberg.

YOUNGSTORGET: – Det var et kjempehyggelig møte. Stoltenberg er litt autoritær, men vi fant likevel tonen. Han tok oss på alvor, sier 19-åringen.

Anna Holm Heide og flere ungdommer fra Oslo traff statsministeren på Arbeiderpartiets valgkampsentral på Youngstorget sist torsdag.

Første gang

– Han kom ikke med noen tomme ord om politikk. Jens virket realistisk, han er en god statsminister, sier Heide, som sitter i sentralstyret i Elevorganisasjonen.

Felles for ungdommene, som møtte Stoltenberg, er at de om få uker kan bruke stemmeretten sin for første gang.

Heide er ikke i tvil om hva hun skal gjøre 14. september.

– Selvfølgelig skal jeg stemme, men jeg har ikke bestemt meg, sier førstegangsvelgeren fra Makrellbekken.Imponert statsminister

Stoltenberg var full av lovord om ungdommene etter møtet på Youngstorget.

– De var både interesserte og engasjerte i politikk, sier statsministeren.

Stoltenberg var glad for at alle ungdommene hadde bestemt seg for å stemme ved årets stortingsvalg.

– Det er mange førstegangsvelgere som ikke bruker stemmeretten sin, men denne gjengen trengte jeg ikke å overtale, ler han.

Frykter sofaen

I høstens valgkamp frykter Jens Stoltenberg verken Høyre eller Fremskrittspartiet.

Han frykter sofaen.

– Hovedmotstanderen til Arbeiderpartiet er sofasitterne. Jeg er veldig opptatt av å få disse til å stemme. Det er ikke de andre partiene som tar stemmer fra oss, det er sofaen, sier statsministeren, som trekker paralleller til kjærlighetslivet.

– Ved et stortingsvalg må man ta en sjans, på samme måte som når man skal finne seg en partner. Det er ingen partier eller kjærester som er perfekte. Hvis man ikke tar et valg ender man opp partiløs og singel, sier Jens Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere