*Nettavisen* Nyheter.

Fant tyven på stuegulvet

Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

Huseieren bråvåknet og fant innbruddstyven midt på stuegulvet.

NORDSTRAND: Mannen som forteller historien til Nordstrands Blad ønsker å være anonym for ikke å skremme barna, som foreløpig ikke vet noe om innbruddet.

Det var halv tre natt til lørdag at mannen våknet av en lyd i stua i første etasje. Kona var på fest, og han var alene hjemme med parets tre barn.

Kastet tyven på dør

Jeg bråvåknet av lyden og gikk ned i stua. Da jeg røsket opp døra sto det en mann midt på gulvet. Jeg brølte til han at han skulle komme seg ut, forteller mannen.

Mannen virket påfallende rolig, så jeg tok tak i armen hans og geleidet han ut hovedinngangen og lukket døra etter han. Han hadde brutt seg inn gjennom et lite vindu på baksiden av huset. Da jeg kikket ut satt kompanjongen hans rett under vinduet og så rett opp på meg, sier han.

Politiet kjapt på stedet

Mannen ringte straks til politiet som var kjapt på pletten.

Patruljen ringte meg to minutter etter at jeg ringte 112, tre minutter etter det var de på plass her og satte i gang søk. En hundepatrulje var også raskt på plass. Politiet tar dette alvorlig og det er flott, forteller han.

De to mennene ble ikke funnet, men naboer mannen har snakket med kunne fortelle at det sto en bil på veien med motoren i gang.

Mannen som var inne i stua var rundt 187 centimeter høy og trolig av østeuropeisk opprinnelse.

Lys med sensor og alarm

Opplevelsen satte en støkk i familien som nå skal montere utelys med sensor og ha alarmen på om natten.

Det var en guffen opplevelse. Det er helt forferdelig å vite at noen har butt seg inn i huset og det gjør meg veldig sint. Jeg synes det er frekt. Jeg er sjeleglad for at det var jeg og ikke kona som var hjemme alene med barna, forteller mannen og legger til at hunden som barna og kona lenge har mast om fort kan bli en realitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag