RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantastisk bildekvalitet


Bildekvaliteten er kort og godt den mest fantastiske vi har sett noen sinne. Detaljer, skarphet, støynivå, farger - alt stemmer. Det eneste vi kan trekke litt for er at dynamisk omfang på lave ISO-verdier kunne vært litt bedre.
Bildekvaliteten er kort og godt den mest fantastiske vi har sett noen sinne. Detaljer, skarphet, støynivå, farger - alt stemmer. Det eneste vi kan trekke litt for er at dynamisk omfang på lave ISO-verdier kunne vært litt bedre.
Dette kameraet har en bildekvalitet vi trodde fortsatt lå et godt stykke fram i tid og i penger.

AKAM.NO: Fullformatkameraer er ikke som andre kameraer. Blant annet er de større, tyngre og dyrere. Det krever derfor sitt, både av fotograf og av optikk for at resultatet skal bli optimalt. Men du verden så bra det blir når ting gjøres riktig.

Før du løper og kjøper deg et fullformatkamera bør du vite litt om forskjellene fra et kamera med redusert brikkestørrelse (crop-kamera).

Les mer om fullformatsensor her

Fysikk

Kameraet er solid bygd i en magnesiumlegering med en rekke værtettinger. Det ligger svært godt i litt store hender. Layout på knapper likner mye på tidligere modeller.

Kameraet har fått nytt batteri som ikke er kompatibelt med tidligere modeller.

Kapasiteten er OK, men ikke super. Søkeren er stor og lys. Det samme er LCD-skjermen. All informasjon du trenger er tilgjengelig, og Live view er godt implementert.

Les mer om kamerahus og batteri her

Brukervennlighet

Kameraet er utstyrt med en rekke nye funksjoner, og fokusen er som vanlig å bedre muligheten til å ta flest mulig gode bilder. Et hederlig unntak er muligheten for video-opptak i Full HD (1080p), som er en svært spennende mulighet på et kamera som dette.

Autofokusen kunne vært litt raskere, men er svært presis. Seriebildefunksjonen gir opp til 3,8 bilder pr. sekund, som er greit for de aller fleste forhold. Men dette er ikke et kamera for sportsfotografering.

Brukervennligheten er upåklagelig. Små ting kan man alltid ønske seg, men i det store og hele fungerer det svært bra. Lite er endret fra tidligere modeller, så man kjenner seg fort igjen hvis man har brukt andre EOS-kameraer.

Les mer om brukervennlighet her

Bildekvalitet

Vi var skeptiske til den høye oppløsningen, som fort går utover dynamisk omfang og støyegenskaper.

Canon har gjort (nesten) all vår skepsis til skamme. Det gir en bildekvalitet vi aldri har sett maken til. En detaljrikdom vi bare har drømt om.

Støynivået er under god kontroll i hvert fall til ISO 6400, og selv om dynamisk omfang på de laveste ISO-verdiene er noe lavere enn hos konkurrentene, holder det seg svært høyt når ISO-verdiene når høye verdier. Fargene er bra uavhengig av ISO-verdi.

Les mer om bildekvalitet her

Konklusjon

Det er ikke så lenge siden vi testet Nikon D700, og var over oss av begeistring. At vi samme høst skulle få inn et kamera i samme segment som faktisk overgikk D700 på bildekvalitet hadde vi ikke ventet.

Her finner du vår test av Nikon D700

På grunn av høy oppløsning, slår ikke Canon EOS 5D MkII konkurrenten på hastighet og batterikapasitet, men hvis det er av mindre betydning, er EOS 5D MkII det råeste vi noen sinne har sett i denne prisklassen.

Les full oppsummering her

Les hele testen av Canon EOS 5D Mark II på Akam.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere