Fantastisk, festlig og freidig

Armene i været - hent energien! I midten i grå genser Cecilie Foss, til høyre Lisa Kjøren.

Armene i været - hent energien! I midten i grå genser Cecilie Foss, til høyre Lisa Kjøren. Foto: Kristin Tufte Haga

Frustert, falmet og ferdig? Eller fantastisk, festlig og freidig?

Jentene trekker med seg energi fra oven og drar den ned. Foto: Kristin Tufte Haga

Coacher Vibeke Arntzen (til venstre) og Astrid Moe Eikrem har mye energi, og har nå etablert seg i Kjelsåsveien 114. Foto: Kristin Tufte Haga

Kjelsås: Det var det nesten tjue kvinner var samlet om for kort tid siden, i regi av Heile deg Coaching og All or nothing Coaching. I invitasjonen sto blant annet bevisstgjøring, valg av tilstand, avspenning, selvfølelse og positiv innstilling.

Det var en entusiastisk og energisk gjeng som hadde møtt opp for nettopp det å bli inspirert. Og en prat med noen av damene i etterkant, vitner om lite frustrasjon og falmethet, men heller om mye ”feelgood” og festlige innspill, som eksempelsvis ”Oh Yes-øvelsen”.

Og hva er det? Jo, da strekker man armene i været , rasler med fingrene, trekker all energi ned fra oven, og roper ut ”Oh Yes!”.

Feelgood-følelse!

– Det var en morsom øvelse der og da - den skapte en fin stemning! Det er likevel ikke noe jeg bruker sånn til hverdags. Men sikkert en øvelse som kan gi litt ekstra før man eventuelt skal til pers med et eller annet. Ellers var dette en kveld hvor vi ble bevisste på blant annet det å velge å ta ting positivt, fremfor å fokusere på det negative. En fin sosial greie å gjøre med eller uten venner. Tror de fleste hadde en god, energisk følelse når vi dro derfra, en sånn skikkelig feelgood-følelse. Jeg deltar gjerne igjen. sier Lisa Kjøren fra Grefsen.

Hun forteller også om et spesielt ”kveldsrituale”.

– Jeg likte godt innspillet om å på kvelden å skrive ned tre gode ting som har skjedd i løpet av dagen. Kanskje kan man skryte litt av seg selv, noe man er takknemlig for, eller kanskje noe man ønsker mer av? Det kan bli en fin avslutning på dagen, sier Lisa.

Og Cecilie Foss fra Nordstrand er enig.

På brygga

– Jeg har vært med på én til én coaching før, og har gode erfaringer med det å oppsummere dagens hendelser. Har det vært en dag med mye negative tanker og hendelser, så kan så absolutt det å trekke frem positive ting, snu det negative tankemønsteret - det er rett og slett en treningssak. Ellers opplevde jeg kvelden som en skikkelig ”reminder” på hvilke grep man kan gjøre for å snu det negative tankemønsteret. Vi trenger nok jevnlig slikt påfyll, sier Cecilie.

Kursholderne fortalte også historien om ”Brygga”, alle lukket øynene og tenkte at de la fra seg én og én ting på brygga, blant annet huset, bilen, hytta , klær, og eller andre materielle ting, i tillegg til barn og mann.

- Så skulle vi til slutt ta tilbake noen få ting som vi absolutt trengte. Og da ble det igjen bare mann og barn som var viktig å få med seg, forteller Cecilie.

Ingen som la igjen mannen på brygga?

- He, he, jeg spurte venninnen min i bilen hjem, og hun hadde også tatt med seg mannen. Men jeg spurte jo bare én da, ler Cecilie.

Sex Bomb

Musikk var også tema i løpet av inspirasjonskvelden, og det å mer bruke musikk til å komme i den rette stemningen. For eksempel det å sette på den rette låta før man skal inn å holde et viktig innlegg i et stort møte, kanskje som - lattermildt - foreslått av noen av de andre deltagerne; Tom Jones med ”Sex bomb”?

Hva er coaching?

Ifølge Coachteam er Coaching følgende: Et dynamisk samspill mellom coach og en person i utvikling (coachee). I denne situasjonen er det coachees verdier, mål og interesser som står i fokus.

Coachens oppgave er å være en katalysator – en som kan fremskynde prosessen i vedkommendes vekst og utvikling. Coachens oppgave er å lede vedkommende i riktig retning mot målet. På denne måten vil han eller hun selv finne frem til egne svar og ressurser som kreves for å utvikle seg på mange av livets viktige områder.

Nyetablerte coacher

Heile deg Coaching og All or nothing Coaching er nyetablerte i Kjelsåsveien 114, og drevet av de sertifiserte coachene Astrid Moe Eikrem og Vibeke Arntzen Fredriksen. De tilbyr coaching både for privatpersoner, bedrifter/ledere, organisasjoner og livstilscoaching med fokus på motivasjon til trening og et sunt kosthold.

FFF-seminaret (frustrert, famlet og ferdig?) er en del av flere fremtidige seminarer med ulike temaer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.