Fantastisk, men skadeskutt

UTSØKT: Arma II har fantastiske ingredienser og utseende, men kokken dessverre har slurvet med tilberedningen.

UTSØKT: Arma II har fantastiske ingredienser og utseende, men kokken dessverre har slurvet med tilberedningen.

Glem alt du visste om skytespill.

 

 

 

 

 

SPILLVERKET.NO: Det hviner og smeller, grus fyker rundt meg og jeg har for lengst mistet fornuften – jeg lader nok et magasin og klemmer avtrekkeren til bunns, men så skjer det.

Med ett hører jeg hva som best kan beskrives som lyden av en tomat som knuses. Skjermen blir uklar, en rødfarge fyller skjermen. Jeg er død.

Les også: Må revurdere lov mot voldsspill etter underskriftskampanje

Fantastisk godt spill

La meg bare få det helt klart, Arma II er et fantastisk godt spill. Opplevelsen spillet tidvis leverer er trolig det nærmeste du kommer deg krig, neste steg er trolig Heimvernet og skyting med rødfis blant grantrær.

Dessverre er ikke alt gull og grønne skoger, for Arma II er dessverre det mest uferdige spillet jeg har spilt til dags dato. Og ja, selv verre enn beryktede Stalker.

Det gjør meg nesten litt vondt når jeg nå henter fram slaktekniven fra kista, men den er dessverre velfortjent.

Les også anmeldelsen av Anno 1404 (PC): En perle av et strategispill

Frustrende feil

Den utvilsomt mest frustrerende faktoren med spillet er summen av hundrevis av småfeil: Kuler som ikke registrerer at de burde ha truffet, lagkamerater som plutselig blir lam fra livet og opp, fiender som går under bakken, helikoptre som velger å krasje i det eneste treet innenfor 100 kvadratkilometer, titalls minutter med venting på forsterkninger som aldri kommer og mye mer.

Det er fryktelig synd å se hvordan spillet stikker kjepper i hjulene for seg selv, fordi når det fungerer, fungerer det så innmari godt.

Dessverre er det like langt mellom ”må oppleves”-øyeblikkene som det er mellom ”nå fyker tastaturet ut vinduet”-øyeblikkene.

Krig og fred

Vil jeg tilbake til slagmarken? Joda, jeg vil det. Jeg vil tilbake fordi jeg har koset meg veldig mye med Arma II (i den forstand man kan kose seg blant hissige hurtiggående prosjektiler), men kosen er ispedd mye frustrasjon.

Arma II er som et gourmetmåltid bestående av utsøkte råvarer, som ikke er tilberedt godt nok.

Men hvem vet, kanskje kelneren kommer snart med litt salt og pepper (les: en patch)?

Les hele anmeldelsen av Arma II på Spillverket.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.