RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantastisk opptreden

Ja, du stusser kanskje litt ved overskriften, og det med rette. For det har ikke vært lett å være raus med superlativene rundt Lyn i år, men æres den som æres bør, og Bastionen fortjener litt cred nå.

De har hatt en ufattelig kjip sesong, og måten de avsluttet sesongen på forrige søndag var rett og slett makeløs.

"Mine damer og herrer, hør på Bastionen. Mens spillerne blir latterliggjort på banen, lager fansen til den nedrykksklare klubben en fantastisk stemning på tribunen," lød det fra TV2s Kjell Roar Kaasa.

"De skal virkelig ha ros, for den stemningen Bastionen lager for et ganske sparsommelig publikum er rett og slett imponerende," istemte Arne Scheie hos NRK.

Lyns Sportssjef Rolf Magne Walstad mente at de eneste som har holdt Tippeliganivå i Lyn de siste ukene, er nettopp Bastionen, og jeg skal ganske enkelt forsøke å forklare hvorfor.

Fredrikstad hadde akkurat tatt ledelsen med 3-0, da jeg gikk inn på pressetribunen for å rydde litt. Det gjorde bare vondt å se på det som utspilte seg på banen. Så hørte jeg et vannvittig brøl, og jeg snudde meg mot Ernst A. Lersveen som stod inne og varmet seg over en kopp kaffe.

"Vi har scoret!" brølte jeg og løp ut på tribunen. Men noe var galt. Spillerne oppførte seg helt normalt, dommeren og bortelag likeså. Det var ikke før jeg så trynene på lamslåtte journalister og kolleger at jeg skjønte hva som skjedde. Bastionen jublet for imaginære mål, og nå hadde Lyn tatt ledelsen med 4-3.

Så plutselig snudde Bastionen seg mot de forjettede Carrot-bannerne (ja, bannerne som avbilder tilskuere) og sang. Og de fikk svar. En enkelt Lyn-supporter hadde kommer seg bort på tribunen, og nå stod han og kauket sammen med Bastionen. Våre venner i pressen hadde glemt at det var kamp, for de gjorde som meg. De var på Ullevaal og så på Bastionen.

Så begynte de å synge om Edu, Gislason, Ole Bjørn Sundgot og alle andre fordums helter og slik holdt de det gående til dommeren blåste for full tid. For at et annus horribilis endelig var slutt.

Men for et fantastisk punktum det ble satt fra tribunen. Slike helter vil gamle Lyn ha!

Jeg vil bare takke alle dere som har stått på for klubben gjennom hele sesongen for innsatsen. Det har ikke vært lett å være Lyn-mann dette året, men nå begynner vi på blanke ark som Adeccoliga-klubb, og jeg gleder meg til å se hva Bastionen klarer å stelle i stand på Bislett.

God helg og takk for i år.Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere