RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantastisk

Vi mener det er berettiget å bruke ordet fantastisk når vi i dag vet at en idé som ble unnfanget for ni måneder siden, ble forløst i reelle kroner til Bogstad Vinterparadis. Det har vært mange fødselshjelpere i aksjon underveis, og denne avis er spesielt stolt av våre bystyrepolitikere som har vist politisk mot i denne saken. De har bevilget penger til noe som vil ha stor betydning for generasjoner av barn og ungdom i de vestlige bydeler. Det er svært sjelden, om enn aldri, at et så omfattende prosjekt har gått gjennom den byråkratiske og politiske kvernen med denne hastigheten. Det viser at grundig forarbeid og pågangsmot gir resultater. Ullern Avis Akersposten har ikke lagt skjul på at de har støttet prosjektplanene fra første dag. Ideen var så god at det ville være en hån mot lokalmiljøet ikke å støtte opp om denne. Vi vet hvilken betydning kunstisbanen vil få for alt fra lagidrett som bandy til individuell idrett som lengdeløp. Ikke minst er den uorganiserte idretten knyttet til skoler og barnehager et stort pluss for prosjektet.

Det er fremdeles noen små skjær i sjøen. Byantikvaren er litt skeptisk for store inngrep i det han kaller Bogstad gårds jorder med et landskap med usedvanlig høy skjønnhetskvalitet. Det er vel ikke mange som i dag mener at det er i overensstemmelse med et tidligere sandtak som er omarbeidet til driving range. Utsagnet er i høyeste grad merkelig også sett i forhold til masseforflytninger og de store terrengarbeidene i forbindelse med den nylagte golfbanen. Planering til kunstisbane på den relativt flate driving rangen er et svært beskjedent terrenginngrep. Vi tror at byantikvaren med selvsyn vil se det på samme måten.

Vi gratulerer i dag alt fra lokalpolitikere og idrettsorganisasjoner til Røa idrettslag og ikke minst initiativtaker Bo Callander. Men først og fremst gratulerer vi barn og unge i våre bydeler som skal nyte godt av Bogstad Vinterparadis i de neste tiårene.Vi vet hvilken betydning kunstisbanen vil få for alt fra lagidrett som bandy til individuell idrett som lengdeløp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere