*Nettavisen* Nyheter.

Fantastiske Føderiket!

Cathrine Løland fra Kjelsås sammen med datteren Benedicte, som kom til verden på Rikshospitalets Føderiket i Pilestredet. Foto: Kristin Tufte Haga

Rikshospitalets Føderiket er et fantastisk sted kan anbefales på det sterkeste, sier nybakt mamma Cathrine Løland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Cathrine Løland fra Kjelsås sammen med datteren Benedicte, som kom til verden på Rikshospitalets Føderiket i Pilestredet. Foto: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Da familien Løland skulle vokse fra tre til fire, ønsket mamma Cathrine et alternativt fødested fra forrige runde med førstemann på Ullevål sykehus. Og fordi det er fritt sykehusvalg, kan man søke om å føde der man helst ønsker det.

Ro, tid, omsorg, trygghet

Rikshospitalet hadde ikke plass til meg, men så ble jeg oppringt fra Føderiket, i tidligere Kvinneklinikken i Pilestredet Park, og som jo tilhører Rikshospitalet. Fra første gang jeg besøkte stedet forsto jeg at dette var noe helt annet enn de tradisjonelle fødeavdelingene på de store sykehusene. I Føderiket arbeider kun jordmødre, og alle fødsler skjer helt «basic» uten bedøvelser og liknende kun akupunktur. Personalet er bare helt utrolig her er ikke noe stress. Hele Føderiket utstråler ro, god tid, omsorg og trygghet. Til forskjell fra da vårt første barn kom til verden, fikk vi nå oppleve at det faktisk går an å ha en helt fantastisk fødselsopplevelse, sier Cathrine, som nå er i mammapermisjon, men som ellers blant annet sitter som fast Høyre-representant i Nordre Aker bydelsutvalg.

Alle helsekontroller ble også gjort på Føderiket sånn sett så avlaster jo det bydelens helsestasjon. Og har man under svangerskapet lyst til å ta seg en tur ned til Føderiket, utenom helsekontrollene, så er det ingen som nekter deg det. Jeg har blitt så veldig godt tatt vare på, sier Cathrine som ikke nok kan få fullrost den jordnære fødeavdelingen nok.

Føderiket om igjen!

Skal vi ha flere barn kan jeg ikke tenke meg å vurdere noe annet enn Føderiket eller et liknende tilbud. Det er viktig å bevare slike steder. Det blir det flere folk av faktisk!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.