RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På Lambertseter så det mandag ikke pent ut ved innsamlingskassene for klær og sko.
På Lambertseter så det mandag ikke pent ut ved innsamlingskassene for klær og sko.

Får 23 nye kasser

Miljøbevisste mennesker får nå 23 nye steder for levering av brukte klær, sko og tekstiler. Men blir det en bedre rutine på tømming?

VÅRE BYDELER: Det er byrådsavdelingen for miljø og samferdsel om har tatt initiativet til at det nå blir flere innsamlingstårn.

UFF og Fretex har kjente kasser på en rekke steder rundt om i byen, og nå får de altså flere innsamlingssteder, og disse skal settes på eksisterende returpunkter for glass- og metallemballasje.

- Slik kan man kombinere retur av glass- og metallemballasje med levering av klær, sko og tekstiler til ombruk, og kildesortere tre ting på én gang, sier Tommy Skjervold som er byrådssekretær for miljø og samferdsel.

Gjenbruk

- Oslo er et forbilde for resten av landet på miljøområdet, og ved å sette ut flere innsamlingspunkter nær holdeplasser for kollektivtrafikk, tar byrådet nok et steg for å tilrettelegge for en helhetlig miljøvennlig atferd, sier Skjervold.

- Vi øker tilgjengeligheten og gjør det dermed enklere for folk flest å levere brukbart tøy. Ombruk av klær, sko og tekstiler bidrar til å redusere avfallsmengdene i Oslo. Dette sparer ikke bare miljøet; det er også verdifulle ressurser for andre, sier Skjervold videre.

Avtale med UFF og Fretex

Det er inngått en avtale mellom Oslo kommune ved Renovasjonsetaten og organisasjonene UFF og Fretex om utplassering og drifting. UFF og Fretex forplikter seg til å tømme de 23 innsamlingspunktene.

Erfaringene som høstes skal benyttes til å evaluere ordningen og danne grunnlaget for utplassering av flere tekstiltårn.

Stort potensial

- Oslo kan få ut 1,3 kilo klær per innbygger fra restavfallet til ombruk, sier byrådssekretær Skjervold.

- Beregninger viser at det kastes omtrent 800 tonn fullt brukbare tekstiler i restavfallet i Oslo hvert år. Verdifulle ressurser som nå kan komme andre til gode, sier byrådssekretæren.

Tømming

Nordstrands Blad har den senere tid fått flere henvendelser om nettopp disse innsamlingspunktene. Og alle har et negativt fortegn. For tømmerutinene er tydeligvis ikke gode nok.

En liten runde vi har gjort har gitt samme bilde, nemlig store mengder - nærmest hauger - av plastposer og løse sko, klær og annet søppel. På bussholdeplassen på Holmlia og den store P-plassen ved Lambertseter senter så det ikke mye pent ut.

Vi har etter rundturen vår forsøkt å få en kommentar fra både byrådssekretæren og Renovasjonsetaten, men her har det som i så mye annet, buttet i feriestillheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere