Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får 4 millioner til opprusting av Grefsenplatået

MØTEPLASS: Grefsenplatået blir Nordre Akers første plass ut som «torg og møteplass» i henhold til kommunedelplanen. Her fra plassen i snøføyka, til venstre Bent Gether-Rønning (H) og Erik Skei (V.)
MØTEPLASS: Grefsenplatået blir Nordre Akers første plass ut som «torg og møteplass» i henhold til kommunedelplanen. Her fra plassen i snøføyka, til venstre Bent Gether-Rønning (H) og Erik Skei (V.) Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Byrådet gir hele fire millioner kroner til Nordre Aker, og som skal brukes til å ruste opp Grefsenplatået som torg og møteplass i bydelen.

GREFSEN: Det er ikke mye som minner om en liten piazza på Grefsenplatået, i snøføyka en januardag. Likevel, ting skjer.

Etter mange års venting har byrådet endelig bevilget penger til Nordre Aker - hele fire millioner kroner - til å starte prosessen med å ruste opp Grefsenplatået til torg- og møteplass for nærmiljø og andre, og i henhold til kommunedelplanen.

Også andre bydeler får bevilgning til slike plasser.

Startet i 2003.

– Vi er svært glade for at pengene er bevilget. Saken er over lang tid holdt varm overfor byrådet. Helt tilbake til «bydel Grefsen-Kjelsås», i 2003, ble de første skissene av hva som kunne bli det nye Grefsenplatået, tegnet opp. Nå kan vi fortsette jobben, i første omgang i miljø-, plan- og samferdselskomitéen i bydelen, sier Bent Gether-Rønning (H) og Erik Borge Skei (V) som er henholdsvis leder og nestleder i bydelsutvalget, og der Skei også leder nevnte komité.

Mer liv

Platået er i dag eiet delvis av private og delvis av kommunen. Bydelen ser for seg en enda mer livlig møteplass – kanskje kan det også bli mer næring.

– Ikke mye er konkret ennå. Men det som er sikkert er at trafikksikkerheten må prioriteres - det er ikke få skolebarn som må krysse platået hver morgen og ettermiddag. Dette betyr blant annet at det må på plass en lysregulert fotgjengerovergang. Plassen må gjøres mer publikumsvennlig og parkmessig, og man må skille grønne fotgjenger- og torgområder fysisk fra trafikk og parkering, ifølge lokalpolitikerne.

Planforum

– Det vil i løpet av kort tid etableres et planforum for alle brukerne av plassen. Opprustingen skal bli en vinn-vinn-situasjon, både for de som bor her og allerede driver næring her, og for andre innbyggere som ferdes her ellers. Og selvfølgelig skal jo planene gjøres i samarbeid med de respektive etatene.

Flere steder har vært spilt inn som mulige torg- og møteplasser i bydelen, men Grefsenplatået er plukket ut av politikerne som førsteprioritet, og er også første plass i Nordre Aker som får penger til en slik opprusting.

– Prosessen kan bli en nyttig erfaring i forhold til innspill til byrådet om andre tilsvarende prosjekter i Nordre Aker. Samtidig kan Grefsenplatået være første skritt mot et generelt løft for Grefsenveien, blant annet med tanke på planene om Grefsenveien med miljøgatestandard, sier Gether-Rønning og Skei.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!