RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får 50.000 kroner


Får 50.000 kroner: Amund Kveim og Østensjøvannets Venner går ikke av veien for å refse bydelsutvalget, men ble mandag likevel tilgodesett med 50.000 kroner i driftsstøtte. Arkivfoto
Får 50.000 kroner: Amund Kveim og Østensjøvannets Venner går ikke av veien for å refse bydelsutvalget, men ble mandag likevel tilgodesett med 50.000 kroner i driftsstøtte. Arkivfoto
Østensjø bydelsutvalg (BU) gikk vekk fra ostehøvelprinsippet og ga mest til tre søkere av driftsstøtte til frivillige lag og foreninger.

ØSTENSJØ: Mandag 17. juni skulle BU fordele driftsstøtte til frivillige lag og foreninger. Bydelsdirektørens forslag til fordeling av pengepotten på tilsammen 160.000 kroner ble der tilsidesatt.

LES OGSÅ: Disse kan få driftsstøtte av Bydel Østensjø

50.000 kroner hver

Lokalpolitikerne vedtok enstemmig å gi mest penger til Østensjøvannets Venner, Østensjø barne- og ungdomsteater og Home-Start familiekontakten.

Disse tre lokale foreningene ble tildelt 50.000 kroner hver, i samsvar med innstillingen fra Bydelsutviklings-, kultur- og miljøkomiteen (BMK).

– Jeg liker forslaget om at vi flesker til på de tre store og gir knapper og glansbilder til de andre, sa Erland Bakke (H).

Bydelsdirektørens innstilling var at de som søkte om beskjedne beløp skulle få sine ønsker innfridd, mens de som søkte om svært store beløp skulle dele restmidlene likt.

Mindre til korps og eldre

De 10.000 kronene som gjensto ble fordelt likt mellom Østensjø janitsjar og Samhold pensjonistforening. De får dermed 5000 kroner hver.

Bydelsdirektørens instilling var at de skulle få innvilget sine søknader på henholdsvis 15.000 kroner og 25.000 kroner, men slik gikk det altså ikke.

Én fikk ikke noe

Familienettverket Bydel Østensjø var også innstilt av bydelsdirektøren til å få driftsstøtte, men fikk ikke noe.

BU påpekte at de ikke oppfylte tildelingskriteriene, fordi de ikke er registrert med organisasjonssnummer.

FLERE SAKER FRA DITTOSLO:

Vil åpne nytt vinmonopol på Mortensrud

Gode nyheter for reisende på linje 4

Vil bygge seks nye boligblokker på Skullerud

Sjekk badetemperaturen på nett

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere