RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får belysning etter påsatt brann


VENTER: Maren Esmark og sønnen Fredrik (5 år) synes det er trist å gå forbi det avstengte området med den brannherjede uteboden og og alle de ødelagte lekene ved inngangen til Nordre Ås barnehage. Foto: Aina Moberg
VENTER: Maren Esmark og sønnen Fredrik (5 år) synes det er trist å gå forbi det avstengte området med den brannherjede uteboden og og alle de ødelagte lekene ved inngangen til Nordre Ås barnehage. Foto: Aina Moberg
Den brannskadde uteboden i Nordre Ås barnehage blir gjenoppbygd, og det med en lenge etterlengtet belysning.

HOLMLIA: Det var i begynnelsen av august noen tente på uteboden ved inngangsporten til barnehagen. Fremdeles står det lille røde huset inngjerdet med svartsvidde vegger, og brannlukten river i nesen på ansatte, barn og foreldre når de kommer og går .


– Det er trist å se på, men de ansatte har vært veldig flinke til ikke å dramatisere og snakke så mye om det som har skjedd. De fleste barna skjønner nok ikke alvoret i at en pyroman har vært på ferde i deres barnehage, sier FAU-representant Maren Esmark.

Det gjør imidlertid hun og de øvrige foreldrene.

– Uteboden har vært et yndet tilholdssted for ungdom. Her kan de være uten å bli sett, i og med at det hverken er lys i boden, ved inngangspartiet eller på parkeringsplassen, sier hun.

Brev med bønn om lys

Esmark har hatt barn i Nordre Ås barnehage i åtte år, og er vant til å «famle» i mørket.

– Det er mørkt når vi kommer, og mørkt når vi går. Uteboden har ikke vindu, og det er ikke lett for de ansatte å ta leker ut og inn av boden, sier hun.

Derfor er ikke foreldrene mest bekymret over at det kan ta litt tid å få bygget opp igjen uteboden.

– Vi er redde for at man ikke benytter anledningen til å få belysning på plass, sier hun.

FAU har derfor sendt brev til Omsorgsbygg og skissert sine bekymringer.

Her skriver de om uønsket besøk av ungdommer på kveldstid, om ansattes famling etter leker i mørket, og at ungene leker i delvis mørke deler av dagen i november, desember og januar.

– Vi forteller også om de mange trafikkfarlige situasjonene på den mørklagte parkeringsplassen, sier Esmark.

Brevet ble sendt Omsorgsbygg 13. august, en drøy uke etter at uteboden brant. FAU har fortsatt ikke fått noen tilbakemelding.

Foreldrene blir hørt

Da Nordstrands Blad tok kontakt med Omsorgsbygg denne uken, kunne kommunikasjonssjef Marte Svenneby komme med lovnaden om at det blir belysning.

– Vi har ingen dato for gjenoppbyggingen, men har nå fått forsikringsoppgjøret vi har ventet på. Oppgjøret er mindre enn det vil koste å sette opp nytt, så vi må få finansieringen på plass. Deretter må vi få rivetillatelse før rivingen kan starte. FAU vil bli invitert inn til brukermedvirkning, og det vil også komme på plass belysning, sier Svenneby til avisen.

Maren Esmark jubler når Nordstrands Blad overbringer nyheten.

– Hurra! Kjempegode nyheter. Det betyr økt trygghet for barna våre, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere