Gå til sidens hovedinnhold

Får bygge-ja etter seks år

Tollpost Globe har stanget mot kommunalt byråkrati siden 2001. Endelig får de utvide terminalen sin.

ALFASET: Det borgerlige H/FrP byrådet innstiller på at transportselskapet skal få bygge ut sin hovedterminal på Alfaset. Saken skal opp i byutviklingskomiteen 14. mars og deretter til bystyret.
Vi har holdt på med dette helt siden 2001. Vi søkte på nytt igjen i 2004 og 2006 men fikk avslag. Nå er byrådet positivt innstilt og det er vi glade for. Håpet er at vi kommer helt i mål, sier viseadministrerende direktør i Tollpost Globe, Helge Gaden til Lokalavisen Groruddalen.
Tollpost Globe etablerte sin terminal på Alfaset i 1992. Økningen i godsmengden gjør at terminalen nå har nådd sin kapasitetsgrense.
I årene 2003 til 2006 har vi hatt en vekst i antall kolli over terminalen på over 40 prosent. Den årlige veksten i omsetning for selskapet er på 10 prosent, forteller Gaden.

4.000 kvadratmeter

Det er snakk om et tilbygg på 4.000 kvadratmeter på nordsiden, inn mot NRF-tomta. Selskapet investerer 60-70 millioner kroner i prosjektet.
Vi planter trær rundt terminalen og ruster opp området miljømessig, forteller Gaden.
En angivelig grunn til plunderet er at Alnaelva skal gjenåpnes gjennom terminalområdet. Som Lokalavisen Groruddalen skrev sist uke, er Staten og kommunen forsinket med reguleringsarbeidet. Uansett så er ikke Tollpost-utvidelsen i konflikt med verken Alnaelva, eller den planlagte forlengelsen av Alfasetveien.

Slipper flytting

Det er dette vi har reagert på. Nå ser heldigvis alle at vår utbygging ikke har noen konsekvenser for reguleringen. Vi konstaterer at dette har tatt tid, sier den viseadministrerende direktøren.
Tollpost truet nylig med å flytte hele terminalen til Drammen, dersom ikke byrådet ga tillatelse til utvidelse. Ifølge Gaden er det et poeng å samle alt på ett sted. Miljøgvevinsten blir betydelig, hevder han.
Med denne utvidelsen får vi mulighet til å overføre ytterligere 30 prosent av volumet fra bil til bane. Husk at dette er en omlastingsterminal for hele landet. Alnabru er navet i godstrafikken. Vi reduserer tungtrafikken med 200 biler i uka, siden vi avslutter vår virksomhet på Kolbotn. Den trafikken blir borte når alt samles på Alfaset. Det er små marginer i denne bransjen, og derfor er det en stor fordel å få samlet alt på ett sted, sier Gaden.
Et enstemmig bydelsutvalg i Alna har stilt seg positive til Tollpost-planene. Byrådet trenger tre stemmer til i bystyret for å skaffe flertall.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett