RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begge tegninger: Meinich Arkitekter AS
Begge tegninger: Meinich Arkitekter AS

Får dobbelt så mange seter

Går alt etter planen kan utvidelsen av Nordstrand kirke starte i 2012.

NORDSTRAND: Byrådet har sagt ja. Byutviklingskomiteen, som tar den endelige avgjørelsen på sitt møte 10. mars, er på befaring i kirken i morgen (torsdag).

Nordstrand kirke ble bygget i 1866, og har vært uforandret de siste 70 årene. I dag sokner 11.500 personer til Nordstrand menighet. På vanlige søndagsgudstjenester hender det at ikke alle får sitte. Derfor skal kapasiteten utvides fra 220 til 450 seter.

– Vi kunne ikke vente lenger med denne avgjørelsen. Vi gir derfor dispensasjon fra reguleringsplanen på tross av både Plan- og bygningsetaten og Byantikvarens innsigelser, sa byråd Bård Folke Fredriksen (H) da han kom med gladmeldingen i Nordstrand kirke fredag.

LES OGSÅ: Nordstrand kirke utvides

Nytt sakristi

Utvidelsen betyr at kor og sakristi mot øst og eksisterende tak over utvendig gangpassasje, rives. Det blir innvendig ombygging av eksisterende kjeller, galleri og kirkerom. Nytt tilbygg skal inneholde nytt sakristi med tilhørende birom, utvidet underetasje, og ny forbindelsesgang under terreng mellom kirken og menighetshuset. Nybygget blir 420 m2 stort.

LES OGSÅ: Er du glad for at kirken skal utvides?

– I utvidelsen er det lagt vekt på å bevare mest mulig av dagens kirkebygg. Tårnet, vestveggen mot Ekeberg og skipet, som er de dominante og fremtredende deler av bygningen, vil eksteriørmessig forbli uberørt, sier Folke Fredriksen.

Meldingen om utvidelsen ble mottatt med glede i Nordstrand menighet.

– Dette er veldig gode nyheter, sier den nye soknepresten Espen Feilberg-Jacobsen, som forøvrig innsettes søndag 9. mai.

Utvidelsen av Nordstrand kirke er i dag prioritert av Kirkelig fellesråd. Bygg- og anleggsjef Torbjørn Borgen er selvsagt fornøyd med byrådets beslutning, og han håper bevilgningene også følger med. Per i dag er det anslått at utvidelsen vil koste rundt 50 millioner kroner.

– Vi håper at bystyret gir oss penger til prosjekteringen (den ferdige beskrivelsen) på sitt budsjett for 2011. Og så ser vi frem til å komme i gang med riving og bygging i 2012, sier en optimistisk Torbjørn Borgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere