RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får eget sykehjem i Spania


Når Omsorgsbyggs nye sykehjem står klart i Altea, blir det Oslo Kommunes første institusjon i Spania.
Når Omsorgsbyggs nye sykehjem står klart i Altea, blir det Oslo Kommunes første institusjon i Spania.
Byggingen av Omsorgsbyggs sykehjem med 50 rehabiliteringsplasser i en forstad til Altea i Spania nærmer seg nå igangsetting. Dette blir første gang Oslo Kommune får sin egen institusjon i Spania.

Dette sykehjemmet blir spesielt for personer med behov for rehabilitering, gjerne eldre med behov for opptrening for å komme til hektene igjen etter et sykeleie. Sykehjemmet bygges på en skogkledt kolle i Montemlar, med utsikt over havet.

Stimulere livsgleden

- Noen uker med sol og varme kan stimulere livsgleden og gi dem tilbake kreftene de trenger til å bo i eget hjem, sier Thomas Bartholdsen, informasjonsansvarlig i Omsorgsbygg, til Lokalavisene Oslo.

Oslo Kommune har allerede et omfattende rehabiliteringstilbud i Spania, men dette vil bli første gang de får sin egen institusjon.

- Jeg tror dette vil bli oppfattet som veldig positivt for veldig mange eldre, sier Bartholdsen.

Lang behandling

Omsorgsbygg har siden 2005 arbeidet med planer om å etablere dette sykehjemmet, men sykehjemsprosjektet ble kraftig forsinket på grunn av en svært omstendelig behandling av reguleringssaken hos regionsmyndighetene i Valencia.

Prosjektet fikk formell godkjenning 14. november, og planen er nå å kunne komme i gang med det fysiske arbeidet i løpet av noen uker.

Følger Bærum og Bergen

Sylvi Listhaug, byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo, er forkjemper for at Oslo Kommune skal ha et godt behandlingstilbud i varmere strøk. Hun er veldig glad for at de nå vil komme i gang med byggingen av sykehjemmet.

- Både Bergen og Bærum har egne institusjoner, så da mener jeg at det er på tide at Oslo Kommune følger etter. Det blir veldig bra for oss å ha dette tilbudet til de som trenger det, sier Listhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere