RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke anlegge snødeponi


Kollektivtransportproduksjon AS ville anlegge et snødeponi like ved Munkelia T-bane og Lambertseter kirke. Søknaden ble avslått av PBE som mente tiltaket ville medført vesentlig ulempe for området.
Kollektivtransportproduksjon AS ville anlegge et snødeponi like ved Munkelia T-bane og Lambertseter kirke. Søknaden ble avslått av PBE som mente tiltaket ville medført vesentlig ulempe for området. Foto: Foto: Kristin Trosvik
Plan- og bygningsetaten (PBE) har avslått søknad om å anlegge snødeponi ved Munkelia T-banestasjon.

MUNKELIA: Det er Kollektivtransportproduksjon AS som har søkt PBE om å anlegge et midlertidig snødeponi ved Munkelia T-bane/Langbølgen. Etaten avslår søknaden med begrunnelse i at det vil medføre vesentlig ulempe for omgivelsene.

Grønn lunge

Tomten det er snakk er på vel ett mål og er regulert til tomt for offentlig bygning (kirke). Eiendommen ligger i et grøntområde med en del vegetasjon. PBE skriver i sine sakspapirer at "Området ligger også som en flott grønn lunge for boligområdene rundt og vil bli vesentlig redusert ved at det lagres snø på dette området."

Eiendommen eies av Oslo kommune, Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), som i brev av 28.01.10 gir sitt samtykke til deponiet, gitt visse vilkår.

Til skade for vegetasjon

PBE mener at det er så mange vilkår som må oppfylles for at et snødeponi skal kunne etableres på tomten, at søknaden må avslås. En av begrunnelsene er at mye vegetasjon måtte fjernes og bli vesentlig ødelagt som resultat.

PBE finner at konsekvensene av tiltaket står i sterkt misforhold til at dette er tenkt som et midlertidig tiltak. KTP kan klage på vedtaket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere