*Nettavisen* Nyheter.

Får ikke brygge i år

Arild Hovslien(t.v.) og Trond Isaksen i Solviks venner håpet i fjor sommer at bryggen på Malmøya skulle byttes ut i sommer. Nå har de fått beskjed om at den ikke kommer før til neste år.

Det blir ingen ny brygge for funksjonshemmede på Solvik camping denne sommeren. Kun en høyst midlertidig løsning.

MALMØYA: Stor var gleden blant medlemmene i Solviks venner i juli 2008. Foreningen fylte 40 år, og en ny brygge stod øverst på ønskelisten. Den 25 år gamle utgaven lå skjevt i vannet, måtte stadig repareres og forrige vinter ble den tatt av vær og vind.

Friluftsetaten bevilget 300.000 kroner til rehabilitering av bryggeanlegget. Det står på prioritert liste for perioden 2009-2012.

Meningen var at bryggen skulle stått ferdig i våres. Solviks venner hadde allerede sendt inn forslag til flere ting de mente Friluftsetaten måtte ta hensyn til i gjenoppbyggingen.

Naturreservat

- Men, dessverre blir den utsatt med ett år, forteller Jan Lohne, mediekontakt i Friluftsetaten

- Forsinkelsen skyldes at Fylkesmannen først måtte uttale seg på grunn av bryggens nærhet til et naturreservat, sier Lohne

- Nå skal vi prosjektere og sende anbud på rampe, landgang og ny brygge.Det vil ta litt tid, men målet er å få alt på plass til badesesongen neste år, opplyser han.

Midlertidig

I mellomtiden har Friluftsetaten fokus på å finne en løsning for de badende på Solvik camping resten av sommeren.

- Vi skal reparere deler av rampen slik at man kan kjøre ut med rullestol. Vi skal også utbedre rekkverket ved trappen. Arbeidene skal gjennomføres denne uken, lover Lohne.

- Men det blir en høyst midlertidig løsning, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.