RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke bygge ut på Bryn


Hagesenter: Slik har arkitekt Ottar Bergli ønske om at det nye hagesenteret skal se ut.
Hagesenter: Slik har arkitekt Ottar Bergli ønske om at det nye hagesenteret skal se ut.
Nok en gang har Plan- og bygningsetaten (PBE) gitt avslag på søknad om omregulering av Østensjøveien 72-74. Arkitekt Ottar Bergli er frustrert over situasjonen.

Bryn: Vi ber om å få rydde opp i de estetiske forholdene og ordne opp i parkeringsforholdene, men etaten har ikke vært særlig lydhøre. Saksbehandleren har innrømmet at hun ikke engang har vært og sett på tomten. Det er dessuten også veldig frustrerende at det tar sånn tid, sier han til Nordstrands Blad.

Næring i 80 år

Østensjøveien 74 har i tre generasjoner vært i familien Myhres eie. Det er drevet ulike former for dagligvarehandel og annen butikkvirksomhet på eiendommen i over 80 år. Eier er i dag Thorbjørn Dag Myhre, som er bosatt på Nordstrand.

Myhre kjøpte i 2000 naboeiendommen Østensjøveien 72 av Oslo kommune med tanke på å kunne ruste opp eiendommen, som hadde forfalt i mange år. Fram til 2000 hadde Myhre disponert nr. 72 til parkering for forretningsdriften i nr. 74. Eiendommene er nå sammenslått.

Det ble i 2000 igangsatt arbeid med å omregulere eiendommen til serveringssted. Dette reguleringsforslaget gikk ikke gjennom i Byplankomiteen. De siste åtte årene har det vært drevet blomsterforretning på eiendommen, som i dag heter Bryn hagesenter. Søknaden om tillatelse til tiltak i form av tilbygg og veksthus er motivert ut ifra behovet for ordnede arbeidsforhold og profesjonelle lokaler for Bryn hagesenter, som i dag driver under heller kummerlige forhold, skriver Bergli i sakspapirene.

Kan bygge barnehage

28. august kom avslaget på søknaden om at hans oppdragsgivere, Thorbjørn Myhre, som eier tomten, og Bryn hagesenter ved Espen Skretteberg, som leier tomten, får utvide det eksisterende hagesenteret og bygge 25 parkeringsplasser fordelt på to nivåer med innkjøring fra Johan Evjes vei.

Problemet er at området er regulert til boligformål, men kommunen har jo vedkjent at tomten ikke egner seg til dette på grunn av støy og trafikk. I avslaget antyder de blant annet at tomten vil egne seg til legekontor, tannlegekontor, frisør eller familiebarnehage, forteller han og antyder at de vil gå videre med saken og anke til Fylkesmannen.

Både Østensjø bydelsutvalg, Bryn vel og Bryn Miljøforum er unisone i at tomtens beliggenhet ikke egner seg til hagesenter. De har uttalt seg negativt til omregulering og bygging på tomten hver gang eier har søkt om dette. Bryn vel protesterer ut ifra praktiske hensyn til nabolaget og dets lokalmiljø. Selv om et gartneri/blomsterutsalg høres mye bedre ut enn vegserviceanlegg, vet vi ut ifra erfaring fra dagens næringsvirksomhet på tomten at det er den økte trafikken og fremkommeligheten spesielt i Johan Evjes vei og krysset mot Østensjøveien som blir problematisk, skriver de i protesten sin.

Økt trafikk til gartneriet og øvrig næringsvirksomhet vil bety flere farlige trafikksituasjoner og økte belastninger for hele nabolaget. Området er fra før svært miljøbelastet, både når det gjelder støy og svevestøv på grunn av stor trafikk på Ring 3 og Østensjøveien, skriver Bryn miljøforum.

I PBEs avslag står det at de konkluderer med at tiltaket er i strid med plan- og bygningsloven vedrørende estetisk utforming, reguleringsplanen formål som er "bolig", og reguleringsbestemmelsene vedrørende utforming og tilpasning til eksisterende bebyggelse. De mener også det er avsatt for liten plass til parkering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere