*Nettavisen* Nyheter.

Får ikke drive badet videre

UTE AV BADET: Christin Kjosmoen måtte stenge badet før påske, nå er avtalen om videre drift sagt opp.– Jeg håper for Mangleruds befolkning skyld, at de får et nytt godt alternativ, sier hun. Foto: Ingjerd Sørlie Yri

Driver Christin Kjosmoen har måttet rydde seg ut av Manglerud bad. Samtidig undersøker Undervisningsbygg hva som må til for å kunne gjenåpne den lille svømmehallen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Møtte politikerne: 26. mars møtte Christin Kjosmoen (øverst f.v.) og Tina Rødahl noen av politikerne i samferdsel- og miljøkomiteen: Abdullah Alsabeehg (Ap), Carl Ivar Hagen (Frp), Annelise Høegh (H), Marianne Borgen (SV) og barnebarnet hennes. Tina Rødahl fortsetter kampen for å påvirke politikere. Foto: Foto: Privat

MANGLERUD: Før påske stengte Manglerud bad. Årsaken var at skjevheter i en yttervegg var så alvorlige at det ble sett på som en sikkerhetsrisiko. Nå jobber Undervisningsbygg med å sikre veggen og et gulv.

– Vi driver ikke rehabilitering, men sikrer bygget slik at det blir mulig for fagfolk å gå inn og undersøke tilstanden på badet. Vi er bedt av politikerne å vurdere hva som må til for at badet skal kunne holdes åpent i noen år til, forteller Marit Thorsen, kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg Oslo KF.

I begynnelsen av juni skal rapporten om bygget være klar.

– Lite håp

Manglerud bad har vært drevet av den private driveren Neptun drift AS. Driftsavtalen ble sagt opp 2. mai, og driver Christin Kjosmoen måtte raskt hente eiendelene til selskapet. Hun ble overrasket over ikke å få tilgang til hele badet, hun ble møtt av nye låser i flere dører.

– Det er ikke trygt å være inne i bygget, vi låste av deler av badet på grunn av folks sikkerhet. Vi kan ikke risikere på noe som helst, forklarer Thorsen.

Kjosmoen er svært fortvilet over situasjonen og den raske avviklingen. Hun har ingen ny kontrakt med kommunen, og det er så å si umulig å finne alternative svømmehaller til den planlagte undervisningen. Hun har svømmeklubben Neptuns barn, og omkring 900 barn bruker svømmehallen ukentlig, foruten at det er livredningskurs og andre aktiviteter i badet.

– Det er ikke så mye jeg får gjort, og det er vanskelig når jeg må betale tilbake til dem som ikke får undervisningen de skal.
Situasjonen til Manglerud bad skal opp i samferdsel- og miljøkomiteen 21. mai.

– Jeg håper for Mangleruds befolkning skyld, at de får et nytt godt alternativ. Jeg ønsker å drifte badet noen år til, selv om håpet om en ny kontrakt svinner mer og mer, sier Kjosmoen.

LES OGSÅ:

Får tre nye bad

Stormøte om bademeldingen

Bad i nærheten

Hun er ikke alene om å kjempe for badet. Aksjonsgruppa på Facebook «Nei til permanent nedleggelse av Manglerud bad» har over 1600 tilhengere. Tina Rødahl har møtt bystyrepolitikere sammen med Kjosmoen.

– Politikerne var ikke klare over hvor mange barn som faktisk bruker Manglerud bad, ei heller at det har åpent for alle, forteller Rødahl, som skal følge opp saken videre.

– Det viktigste for oss er å ha et svømmetilbud, enten om det handler om å totalrenovere Manglerud bad eller bygge nytt.

Hun har selv to barn som går på svømmeskole og bruker selv også svømmehallen. Hun mener svømmetilbudet Oslo kommune tilbyr elevene er for dårlig, og at det derfor er viktig å ha et alternativ i nærområdet.

– Det hjelper ikke å være god på å lese og skrive hvis du ikke håndtere elementet vann, det er livsviktig, sier Rødahl.

Hun mener nærheten til svømmehallen er viktig. Å bygge noen få, store svømmehaller er ingen god idé, mener hun.

– Du får ikke småbarnsforeldre og seniorer til å bytte buss to ganger for å komme til en svømmehall. Det er en grunn til at det finnes treningssentre mange steder i byen. Det er avgjørende å ha et tilbud der du bor.

– Jobber med saken

Bymiljøetaten jobber med å finne alternativer for skolene som hadde svømmeundervisning i Manglerud bad.

– Vi har kommet med ett tilbud til Undervisningsbygg, og jobber videre med flere alternativer, opplyser Odd Olav Bratteberg, pressetalsmann i Bymiljøetaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.